Családireceptkönyv.hu

Gombakrémleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 kis csésze
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g barna csiperkegomba
1 vöröshagyma
3 ág kakukkfű
1 csokor friss petrezselyem
½ dl száraz fehér bor
1 kis kókusztej
5 dl víz
só, bors

Elkészítés:


A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat. A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a kókusztejet és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Korhelyleves
Korhelyleves

Az apró kockára vágott szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a káposztát, amit ha kell átmosunk, kicsit összevágjuk. Meghintjük paprikával, pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Gombóc leves
Gombóc leves

A zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel. Amíg a zöldség megpuhul, öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Színes téli krémleves sült zöldségekből
Színes téli krémleves sült zöldségekből

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra alul-felül fűtéssel. A répát, céklát mosd meg és súrold át alaposan, a sütőtököt vágd nagyobb darabokra. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, hogy ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Karalábéleves
Karalábéleves

· A répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítom. Felhevített olajban a hagymával folytonosan kevergetve kb. 5 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, felengedem kb. 1,3 l....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk