Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombakrémleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 kis csésze
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g barna csiperkegomba
1 vöröshagyma
3 ág kakukkfű
1 csokor friss petrezselyem
½ dl száraz fehér bor
1 kis kókusztej
5 dl víz
só, bors

Elkészítés:


A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat. A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a kókusztejet és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos-csirkemájas leves
Tárkonyos-csirkemájas leves

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a kacsazsíron elkezdjük dinsztelni. A megtisztított zöldségeket a gyufaszálnál kicsit vastagabb csíkokra vágjuk, vagy reszeljük, majd a hagy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Marhahúsleves
Marhahúsleves

A húst alaposan megmosom és bőséges vízzel felteszem főzni. Amikor elkezd forrni a fedőt leveszem és a tetején lévő habot egy külön edénybe kanalazom (azért fontos, mert így lesz s...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Fehérboros cukkinikrémleves
Fehérboros cukkinikrémleves

Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. A hagymákat megtisztítjuk. A fokhagymát kis szeletekre, az újhagymát nagyobb karikákra vágjuk. A kaprot gondosan megmossuk, majd felaprítjuk....

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró tarhonya leves
Vendégváró tarhonya leves

A kolbászokat, virslit, sárgarépát karikázzuk fel. A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A petrezselymet aprítjuk, a paradicsom héját eltávolítjuk és felkockázzuk a papr...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk