2 kg sertés húsos csont
3 db répa
3 db zöldség
2 fej vöröshagyma
fél fej fokhagyma
petrezselyemzöld
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, egész bors, babérlevél, szegfűbors, natúr ételízesítő
A húst felöntjük vízzel, meghintjük sóval és feltesszük főni egy nagyobb lábosban, ami lehetőleg bőven ellepi. Ha a víz felforrt, „lehabozzuk”, fűszerezzük és „bezöldségezzük”. Előbbire azért van szükség, hogy a végeredmény ne legyen zavaros, hanem szép, kristálytiszta.
Ha ezzel megvagyunk, a lángot kisebbre vesszük, a leves épp hogy csak „peszeregjen” és akár magára is hagyhatjuk, időnként ránézve és az elforrt vizet szükség esetén pótolva.
Kb. 4 óra alatt leszünk kész vele, ekkorra a hús omlósra fő és a zöldségek is megfelelően puhák lesznek.
Én a petrezselyemzöldet találás előtt szoktam beletenni, hogy az aromája frissen érződjön.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/81-csontleves-paleo-palanett.html
A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, és pirítsd egy percig. Szórj rá lisztet, és kevergesd, amíg világosbarna n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a borsót, öntsük fel az alaplével, és főzzük 10-12 percig. Adjunk a leveshez...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKeresztben félbevágjuk a fokhagymafejeket. Felolvasztjuk a 2 dkg vajat, majd a vágott felületével lefelé rátesszük a fokhagymát, lassú tűzön megpirítjuk, és hozzáadunk 1 dl vizet....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű