menu

Családireceptkönyv.hu

Aranysárga zöldségkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 fej vöröshagyma
1 ek. kókuszzsír vagy kacsazsír
70 dkg reszelt sárgarépa
1,5 liter víz
2 dl adalékmentes, tiszta kókusztej (pl. Aroy-D, Real Thai)
1-1 tk. őrölt gyömbér, kurkuma, őrölt római kömény
½ citrom leve
1 ek. só
bors ízlés szerint
1 zacskó sós, pörkölt kesudió (elhagyható)

Elkészítés:


1. lépés
A kókuszzsíron pároljuk meg az aprított hagymát, adjuk hozzá a sárgarépát, és néhány percig pirítsuk őket.

2. lépés
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket, a citromlevet, és fedő alatt mérsékelt tűzön főzzük össze.

3. lépés
Kb. 10-15 perc főzés után botmixerrel turmixoljuk krémlevessé.

4. lépés
Keverjük hozzá a kókusztejet, és forraljuk fel újra.

5. lépés
Szórjuk bele petrezselyemlevelet, vagy ízlés szerint egyéb zöldfűszereket.

6. lépés
Tálaláskor levesbetétként pörkölt kesudiót szórjunk a tányérba.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/search/label/levesek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édesburgonya krémleves
Édesburgonya krémleves

Az olívaolajat egy fazékban megmelegítjük, rádobjuk a közepes karikákra vágott póréhagymát – mehet bele a zöldebb része is -, és puhára pároljuk. Ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykanyakleves lúdgége tésztával
Pulykanyakleves lúdgége tésztával

A húsokat hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt, lehabozzuk, és 1 órán át alacsony hőfokon főzzük. Fontos, hogy a leves ne forrjon, csak gyöngyözzön a főzés ideje alatt....

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Cukkínileves
Cukkínileves

Elkészítés A hagymát és a fokhagymát olajon megpárolom, borsozom, hozzáadom a kockára vágott cukkinit. Ételízesítővel ízesítem, bazsalikommal fűszerezem, vízzel felöntöm és kb. 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Csicseriborsó-krémleves
Csicseriborsó-krémleves

A csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni. Ízesít...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk