2 fej vöröshagyma
1 ek. kókuszzsír vagy kacsazsír
70 dkg reszelt sárgarépa
1,5 liter víz
2 dl adalékmentes, tiszta kókusztej (pl. Aroy-D, Real Thai)
1-1 tk. őrölt gyömbér, kurkuma, őrölt római kömény
½ citrom leve
1 ek. só
bors ízlés szerint
1 zacskó sós, pörkölt kesudió (elhagyható)
1. lépés
A kókuszzsíron pároljuk meg az aprított hagymát, adjuk hozzá a sárgarépát, és néhány percig pirítsuk őket.
2. lépés
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket, a citromlevet, és fedő alatt mérsékelt tűzön főzzük össze.
3. lépés
Kb. 10-15 perc főzés után botmixerrel turmixoljuk krémlevessé.
4. lépés
Keverjük hozzá a kókusztejet, és forraljuk fel újra.
5. lépés
Szórjuk bele petrezselyemlevelet, vagy ízlés szerint egyéb zöldfűszereket.
6. lépés
Tálaláskor levesbetétként pörkölt kesudiót szórjunk a tányérba.
Elkészítés: Kevés olajon megfuttatjuk a póréhagymát, a kockára vágott zöldségeket, majd a borsót. Kevergetjük, majd megszórjuk egy kanál liszttel. Összekeverjük, felöntjük vízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt felhevítjük, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, és kevés vízzel felön...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűA leveshez egy lábasban felhevítjük a vajat, és megpároljuk rajta a meghámozott, felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és a meghámozott, apróra felkockázo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a par...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű