Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sárgaborsó leves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 20 dkg sárgaborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- paprikás rántás (olaj, liszt, pirospaprika)
- Kolbász, vagy virsli
- tárkonyos ecet

Elkészítés:


A sárgaborsót jól megmossuk (valamilyen szűrőben), majd beáztatjuk. Kb. másfél liter tiszta vízben feltesszük főni, benne a vöröshagymával. Hozzátesszük a tyúkhúsleves kockákat és megfőzzük a sárgaborsót.
Elkészítjük a rántást, és pirospaprikát teszünk bele (meg ne égjen!). A rántást egy habverő segítségével úgy összekeverjük a sárgaborsó levessel, hogy a sárgaborsó is összetörjön. Ezután beletesszük a karikázott kolbászt, vagy virslit. Megfőzzük.
Tetszés szerint ízesíthetjük, pl. tárkonyos ecettel.

Trükkök, tippek, praktikák:


EZ A KOLBÁSZLEVES :)

Gyorsan kész van és nagyon finom.

Hasonló recept: http://www.kepesrecepttar.hu/readarticle.php?article_id=50

Sárgaborsó leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bóka Éva
mindentbele leves
mindentbele leves

1 kanál zsíron 1 kis fej apróra vágott hagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a felvágott krumplit, répát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot, majd teszünk rá 2 teáskanál pirosp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagyma leves:
Francia hagyma leves:

Elkészítés: Vékonyra felszeletelem a vöröshagymát, majd a vajat felolvasztom egy fazékban. A forró vajhoz adom a hagymát, sózom, borsozom, meghintem kakukkfűvel és mérsékelt lán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Villámgyors tojásleves
Villámgyors tojásleves

Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, aztán megszórjuk köménnyel és pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd egy picit továb pirítjuk. Felöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk