- 20 dkg sárgaborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- paprikás rántás (olaj, liszt, pirospaprika)
- Kolbász, vagy virsli
- tárkonyos ecet
A sárgaborsót jól megmossuk (valamilyen szűrőben), majd beáztatjuk. Kb. másfél liter tiszta vízben feltesszük főni, benne a vöröshagymával. Hozzátesszük a tyúkhúsleves kockákat és megfőzzük a sárgaborsót.
Elkészítjük a rántást, és pirospaprikát teszünk bele (meg ne égjen!). A rántást egy habverő segítségével úgy összekeverjük a sárgaborsó levessel, hogy a sárgaborsó is összetörjön. Ezután beletesszük a karikázott kolbászt, vagy virslit. Megfőzzük.
Tetszés szerint ízesíthetjük, pl. tárkonyos ecettel.
EZ A KOLBÁSZLEVES :)
Gyorsan kész van és nagyon finom.
Hasonló recept: http://www.kepesrecepttar.hu/readarticle.php?article_id=50
Tarka babot egy éjszakára beáztatni. Másnap felrakni sós vízben főzni. 5 perc főzés után leszűrni! Forró vízben feltenni főzni sós, borsikafüves, köménymagos vízben.A zöldségeket...
Elkészítési idő: 3 óraA hagymát felvágjuk és olajon üvegesre pároljuk. Beleöntjük a borsót és az apróra vágott zellerzöldet és pár perc alatt kicsit összepároljuk. A joghurtot csomómentesre keverj...
Elkészítési idő:A halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával. Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idej...
Elkészítési idő: 15 perc