- 20 dkg sárgaborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- paprikás rántás (olaj, liszt, pirospaprika)
- Kolbász, vagy virsli
- tárkonyos ecet
A sárgaborsót jól megmossuk (valamilyen szűrőben), majd beáztatjuk. Kb. másfél liter tiszta vízben feltesszük főni, benne a vöröshagymával. Hozzátesszük a tyúkhúsleves kockákat és megfőzzük a sárgaborsót.
Elkészítjük a rántást, és pirospaprikát teszünk bele (meg ne égjen!). A rántást egy habverő segítségével úgy összekeverjük a sárgaborsó levessel, hogy a sárgaborsó is összetörjön. Ezután beletesszük a karikázott kolbászt, vagy virslit. Megfőzzük.
Tetszés szerint ízesíthetjük, pl. tárkonyos ecettel.
EZ A KOLBÁSZLEVES :)
Gyorsan kész van és nagyon finom.
Hasonló recept: http://www.kepesrecepttar.hu/readarticle.php?article_id=50
1 kanál zsíron 1 kis fej apróra vágott hagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a felvágott krumplit, répát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot, majd teszünk rá 2 teáskanál pirosp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Vékonyra felszeletelem a vöröshagymát, majd a vajat felolvasztom egy fazékban. A forró vajhoz adom a hagymát, sózom, borsozom, meghintem kakukkfűvel és mérsékelt lán...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKevés olajon megpirítjuk a lisztet, aztán megszórjuk köménnyel és pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd egy picit továb pirítjuk. Felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű