• 40 dkg pulykamell
• 2 sárgarépa
• 2 citrom
• 1 bögre zöldborsó
• 1 dl tejszín
• 1 vöröshagyma
• 1 petrezselyem
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 evőkanál szárított tárkony
• fél zeller
• fél dl olaj
• bors
• só
• liszt
A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg az olajon. Tedd bele az alaposan megmosott, apró kockára vágott húst, és fehéredésig kevergesd. Ekkor fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, és párold félpuhára a húst. Add hozzá a kockákra vágott zöldségeket, és párold tovább. Amikor minden puha, tedd bele a zöldborsót, majd engedd fel körülbelül másfél-két liter vízzel.
Ha a leves felforr, mehet hozzá az apróra vágott petrezselyemzöld. Főzd még további 10-15 percig. Közben készítsd el a habarást. Egy tálban kézi habverővel dolgozd csomómentesre a tejszínt és a lisztet, majd keverd a forrásban lévő levesbe. Ha kész, hagyd még 10-15 percig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. A citromot csak közvetlenül tálalás előtt facsard a levesbe.
A hagymákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a hagymákat megdinszteljük rajta, meghintjük liszttel, majd felengedjük a levessel és a tejjel. Sóva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy fazékban felhevítjük az olajat, Megszórjuk a liszttel, és kis lángon zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, paradicsompürét.ls kicsit keverem nehogy leégjen ráöntjük a 1,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajon megpirítjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, zellert, petrezselymet. Hozzátesszük a csirke szárnyat. Együtt pirítjuk tovább, majd szintén hozzáadjuk a felvágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű