• 40 dkg pulykamell
• 2 sárgarépa
• 2 citrom
• 1 bögre zöldborsó
• 1 dl tejszín
• 1 vöröshagyma
• 1 petrezselyem
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 evőkanál szárított tárkony
• fél zeller
• fél dl olaj
• bors
• só
• liszt
A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg az olajon. Tedd bele az alaposan megmosott, apró kockára vágott húst, és fehéredésig kevergesd. Ekkor fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, és párold félpuhára a húst. Add hozzá a kockákra vágott zöldségeket, és párold tovább. Amikor minden puha, tedd bele a zöldborsót, majd engedd fel körülbelül másfél-két liter vízzel.
Ha a leves felforr, mehet hozzá az apróra vágott petrezselyemzöld. Főzd még további 10-15 percig. Közben készítsd el a habarást. Egy tálban kézi habverővel dolgozd csomómentesre a tejszínt és a lisztet, majd keverd a forrásban lévő levesbe. Ha kész, hagyd még 10-15 percig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. A citromot csak közvetlenül tálalás előtt facsard a levesbe.
A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit odarakjuk főni kb.: 2l vízbe, a babérlevéllel, ételízesítővel, és a kolbásszal. Amikor megfőtt akkor, a közben elkészített paprikás rántással behabarjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket lepirítani kicsit, majd a csontot és pici húst beletéve felönteni bőven vízzel. Közepes lángon vagy 6-oson 4-5 órát lassan főzni, hogy kifőjenek az ízek. Külön kis l...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Könnyű