Ezt a levest a húslevesből megmaradt zöldségek megmentésére találtam ki. Mivel a húslevesbe sok zöldséget főzök bele de csak keveset fogyasztunk el belőle, ezért kellett valami más forma, ahogyan a gyerekeknek is lecsúszik a zöldség.
A megmaradt zöldségeket egy turmixba teszem. Sőt a húsleves szűrésekor visszamaradó fokhagyma, hagyma és főtt paprika is belekerül. Annyi húslevest adok hozzá, hogy krémes, de ne főzelék állaga legyen. Szerecsendión kívül más fűszer nem kell már bele.
Szóval az egészet összeturmixolom, ha szükséges még teszek hozzá egy kis levet. Nem teljesen paleo megoldás, de én, hogy kissé krémesebbé tegyem még egy kis rizstejszínt is adok hozzá.
Sült szalonnával tálalom
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel. A burgonyagombóc hozzávalóiból...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a 0,5 dl kukorica keményítőt ugyanannyi vízzel, kevergesd, hogy a keményítő egyenletesen feloldódjon. Szeleteld fel a sertéshúst vékony szeletekre, majd dobj rá 1 te...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA lisztből és az olajból egy fazék alján rántást készítünk, rádobjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Megsózzuk, belereszeljük a foghagymát, hozzáadjuk a köménymagot és felforr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kacsáról a combokat, melleket és szárnyat levágjuk, majd a combot ki is csontozzuk, a szárnyakat az ízületek menetén daraboljuk. A csontozott combot és mellet is 2-3 cm-es darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű