Családireceptkönyv.hu

Habart karfiolleves Boszi konyhájából


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db nagyobb karfiol
kb. fél kg sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db nagyobb vöröshagyma
1 db kis doboz tejföl
2 ek liszt
só (esetleg ételízesítő)
kevés őrölt bors
1 db leveskocka (elhagyható)
1-2 kk pirospaprika
kevés étolaj
1-1 db paradicsom és paprika
petrezselyem összevágva

Elkészítés:


A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk.
A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a répákat, és így is dinszteljük egy kicsit, majd felöntjük kb. 0,5-1 liter vízzel.
Amikor felforrt a leves, beletesszük a karfiolt, a paprikát és a paradicsomot is. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a karfiolt, de túl híg se legyen. Persze az is számít, hogy mennyi levesre van szükségünk.
A levest befűszerezzük kedvünkrevalóan, majd rátesszük a fedőt, és főzzük.
Amikor már majdnem puha minden a levesben, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe beletettük a pirospaprikát.
Megkóstoljuk, hogy elég jó-e az íze, és összefőzzük a levest.
Amikor már minden puha, és kicsit rotyogott a leves a habarás után fedő nélkül, megszórjuk a petrezselyemmel és lezárjuk a gázt alatta.

Habart karfiolleves Boszi konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejszínes,citromos gombaleves
Tejszínes,citromos gombaleves

A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a zöldségeket és a gombát. Befűszerezzük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gazpacho leves
Gazpacho leves

A MAGGI Paradicsomlevest 1/2 l hideg vízbe keverjük. Időnként megkeverve 5 percig lassú tűzön főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A hozzávalókat apróra vágjuk, a MAGGI Paradics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palócleves
Palócleves

A húst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk. A burgonyát megtis...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Bazsalikomos cukkinikrémleves
Bazsalikomos cukkinikrémleves

Ha nincs kész zöldséglevesünk, a leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben. A cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát az olívaolajon üveg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk