1 db nagyobb karfiol
kb. fél kg sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db nagyobb vöröshagyma
1 db kis doboz tejföl
2 ek liszt
só (esetleg ételízesítő)
kevés őrölt bors
1 db leveskocka (elhagyható)
1-2 kk pirospaprika
kevés étolaj
1-1 db paradicsom és paprika
petrezselyem összevágva
A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk.
A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a répákat, és így is dinszteljük egy kicsit, majd felöntjük kb. 0,5-1 liter vízzel.
Amikor felforrt a leves, beletesszük a karfiolt, a paprikát és a paradicsomot is. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a karfiolt, de túl híg se legyen. Persze az is számít, hogy mennyi levesre van szükségünk.
A levest befűszerezzük kedvünkrevalóan, majd rátesszük a fedőt, és főzzük.
Amikor már majdnem puha minden a levesben, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe beletettük a pirospaprikát.
Megkóstoljuk, hogy elég jó-e az íze, és összefőzzük a levest.
Amikor már minden puha, és kicsit rotyogott a leves a habarás után fedő nélkül, megszórjuk a petrezselyemmel és lezárjuk a gázt alatta.
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő:1 kisebb hagymát apróra vágunk és 2 kanál olajon kicsit megfonnyasztjuk. Hozzádunk fél kiló friss, vagy fagyasztott borsót, 1 szál sárgarépát és zöldséget megtísztítva, karikára vá...
Elkészítési idő:Olajon egy kis fej hagymát zsemle barnára pirítok, teszek bele karikára vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, káposztát, krumplit stb., apróra vágva. Megpároljuk. Ezt követi az Ar...
Elkészítési idő: 30 perc