Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Habart karfiolleves Boszi konyhájából


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db nagyobb karfiol
kb. fél kg sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db nagyobb vöröshagyma
1 db kis doboz tejföl
2 ek liszt
só (esetleg ételízesítő)
kevés őrölt bors
1 db leveskocka (elhagyható)
1-2 kk pirospaprika
kevés étolaj
1-1 db paradicsom és paprika
petrezselyem összevágva

Elkészítés:


A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsákra szedjük. A répákat is megpucoljuk, és kisebb hasábokra vágjuk.
A vöröshagymát is megpucoljuk és felkockázzuk, majd az olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a répákat, és így is dinszteljük egy kicsit, majd felöntjük kb. 0,5-1 liter vízzel.
Amikor felforrt a leves, beletesszük a karfiolt, a paprikát és a paradicsomot is. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ellepje a karfiolt, de túl híg se legyen. Persze az is számít, hogy mennyi levesre van szükségünk.
A levest befűszerezzük kedvünkrevalóan, majd rátesszük a fedőt, és főzzük.
Amikor már majdnem puha minden a levesben, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe beletettük a pirospaprikát.
Megkóstoljuk, hogy elég jó-e az íze, és összefőzzük a levest.
Amikor már minden puha, és kicsit rotyogott a leves a habarás után fedő nélkül, megszórjuk a petrezselyemmel és lezárjuk a gázt alatta.

Habart karfiolleves Boszi konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
Palócleves 2
Palócleves 2

Egy pörkölt alapot készittünk. Lásd pörkölt recept oldalán. Amikor már majdnem puha a hús akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vizzel még fölengedjük. A legvégén amikor már minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vichyssoise
Vichyssoise

1. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat ügyelve hogy ne égjen meg, ezután a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. 2. A pórét a vajban kis lángon pároljuk. Nem pirítjuk! Ezután burgony...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sült sütőtök krémleves
Sült sütőtök krémleves

a tököt megtisztítjuk, daraboljuk, a fenti képeken is látható módon mézet csorgatunk rá (inkább vegyes virágméz legyen, mert az akácméz főzésre nem annyira megfelelő), fahéjjal meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk