Családireceptkönyv.hu

A la grec csorba ♥


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Irom a receptet :)

Hozzavalok 4 szemelyre :

2-3 egesz csirkecomb ( also , felso)
1 egesz csirkemell
3-4 repa
1 feherrepa
1/2 zellergumo
1 kisebb piros szinu husos paprika
1 kozepes meretu voroshagyma.
1 -2 krumpli (elhagyhato en se mindig teszek bele)
1 citrom
zoldpetrezselyem
lestyan (aki nem szereti az ne tegyen bele)
2-3 tojassargaja
300-400 ml tejfol
so, bors,
kb 25-30 gr vaj
2-3 ek olaj.


Elkeszitese :
A zoldsegeket egyforma meretu kockakra vagjuk.
A hust odatesszuk foni , a vizbe teszunk sot es egy lehelletnyi borsot. A habjat addig tobb alkalommal leszedjuk. Mikor a hus megfott, kivesszuk a levesbol es felretesszuk hulni.
A zoldsegeket a 25 gr vajon es a 2-3 ek olajon megdinszteljuk, majd beletesszuk a lebe amiben a hus fott. Kozben a felig kihult husokat leszedjuk a csontrol, es darabokra vagjuk. Visszatesszuk a levesbe es tovabb fozzuk kicsi langon a zoldseggel egyutt (aki tesz bele krumplit , az ekkor tegye bele azt is) Sozzuk , borsozzuk.
Mikor megfott a zoldsegunk elkeverjuk a tojasok sargajat a tejfollel egesz simara, majd hozzadaunk egy merokanallal a forro levesbol. Elkeverjuk jol, majd megint egy merokanal leves kovetkezik. Ezt folytatjuk addig mig a tejfolos masszank eleri a leves homersekletet. Beleontjuk a levesbe , finoman kavarunk rajta parat, majd a legkisebb tuzre veve hagyjuk felfoni. tulajdonkeppen ez olyan lesz mint egy habaras csak eppen liszt nelkul.Szepen besuriti a levesunket es selymesse teszi. mikor felforrt megszorjuk lestyannal es aprora vagott zoldpetrezselyemmel beleontjuk az 1 citrom levet, es 1-2 perc mulva elzarjuk alatta a tuzet. Friss kenyerrel a legfinomabb . Aki meg savanyubban szereti az savanyithatja plusz citromlevel, vagy ecettel.
Jo etvagyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Füstölt sonkalével készült bableves
Füstölt sonkalével készült bableves

Ha megfőtt a sonka a lében, akkor lehűtjük a kuktát hideg víz alatt, a sonkát kivesszük belőle. Ha zsíros, akkor két-három kanál ecetet teszünk hozzá a léhez. A beáztatott babot b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös bableves
Csülkös bableves

♥ LEVES: A babot előző este tálba tesszük és felöntjük vízzel, beáztatjuk. A csülköt darabokra vágjuk, és szintén beáztatjuk egy másik tálba. Ezt érdemes megkóstolni, mert csak akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Kevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát. Vágd nagyobb darabokra a répát, majd az alapot engedd fel vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, pici köménny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk