Irom a receptet :)
Hozzavalok 4 szemelyre :
2-3 egesz csirkecomb ( also , felso)
1 egesz csirkemell
3-4 repa
1 feherrepa
1/2 zellergumo
1 kisebb piros szinu husos paprika
1 kozepes meretu voroshagyma.
1 -2 krumpli (elhagyhato en se mindig teszek bele)
1 citrom
zoldpetrezselyem
lestyan (aki nem szereti az ne tegyen bele)
2-3 tojassargaja
300-400 ml tejfol
so, bors,
kb 25-30 gr vaj
2-3 ek olaj.
Elkeszitese :
A zoldsegeket egyforma meretu kockakra vagjuk.
A hust odatesszuk foni , a vizbe teszunk sot es egy lehelletnyi borsot. A habjat addig tobb alkalommal leszedjuk. Mikor a hus megfott, kivesszuk a levesbol es felretesszuk hulni.
A zoldsegeket a 25 gr vajon es a 2-3 ek olajon megdinszteljuk, majd beletesszuk a lebe amiben a hus fott. Kozben a felig kihult husokat leszedjuk a csontrol, es darabokra vagjuk. Visszatesszuk a levesbe es tovabb fozzuk kicsi langon a zoldseggel egyutt (aki tesz bele krumplit , az ekkor tegye bele azt is) Sozzuk , borsozzuk.
Mikor megfott a zoldsegunk elkeverjuk a tojasok sargajat a tejfollel egesz simara, majd hozzadaunk egy merokanallal a forro levesbol. Elkeverjuk jol, majd megint egy merokanal leves kovetkezik. Ezt folytatjuk addig mig a tejfolos masszank eleri a leves homersekletet. Beleontjuk a levesbe , finoman kavarunk rajta parat, majd a legkisebb tuzre veve hagyjuk felfoni. tulajdonkeppen ez olyan lesz mint egy habaras csak eppen liszt nelkul.Szepen besuriti a levesunket es selymesse teszi. mikor felforrt megszorjuk lestyannal es aprora vagott zoldpetrezselyemmel beleontjuk az 1 citrom levet, es 1-2 perc mulva elzarjuk alatta a tuzet. Friss kenyerrel a legfinomabb . Aki meg savanyubban szereti az savanyithatja plusz citromlevel, vagy ecettel.
Jo etvagyat!
elkészítés 1.Felaprítjuk a hagymát, és megdinszteljük a kókuszolajon. Ha ez kész akkor, a kockára vágott csirkemellet is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Én megvártam, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontot a megtisztított tüdővel, meg a szívvel két liter vízben feltesszük főni, sóval és babérlevéllel ízesítjük. Ha félig megpuhult, beletesszük a vékony metéltre vágott zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a kívánt formára vágjuk. Egy fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, kicsit pároljuk, majd mehe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz