menu

Családireceptkönyv.hu

A la grec csorba ♥


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Irom a receptet :)

Hozzavalok 4 szemelyre :

2-3 egesz csirkecomb ( also , felso)
1 egesz csirkemell
3-4 repa
1 feherrepa
1/2 zellergumo
1 kisebb piros szinu husos paprika
1 kozepes meretu voroshagyma.
1 -2 krumpli (elhagyhato en se mindig teszek bele)
1 citrom
zoldpetrezselyem
lestyan (aki nem szereti az ne tegyen bele)
2-3 tojassargaja
300-400 ml tejfol
so, bors,
kb 25-30 gr vaj
2-3 ek olaj.


Elkeszitese :
A zoldsegeket egyforma meretu kockakra vagjuk.
A hust odatesszuk foni , a vizbe teszunk sot es egy lehelletnyi borsot. A habjat addig tobb alkalommal leszedjuk. Mikor a hus megfott, kivesszuk a levesbol es felretesszuk hulni.
A zoldsegeket a 25 gr vajon es a 2-3 ek olajon megdinszteljuk, majd beletesszuk a lebe amiben a hus fott. Kozben a felig kihult husokat leszedjuk a csontrol, es darabokra vagjuk. Visszatesszuk a levesbe es tovabb fozzuk kicsi langon a zoldseggel egyutt (aki tesz bele krumplit , az ekkor tegye bele azt is) Sozzuk , borsozzuk.
Mikor megfott a zoldsegunk elkeverjuk a tojasok sargajat a tejfollel egesz simara, majd hozzadaunk egy merokanallal a forro levesbol. Elkeverjuk jol, majd megint egy merokanal leves kovetkezik. Ezt folytatjuk addig mig a tejfolos masszank eleri a leves homersekletet. Beleontjuk a levesbe , finoman kavarunk rajta parat, majd a legkisebb tuzre veve hagyjuk felfoni. tulajdonkeppen ez olyan lesz mint egy habaras csak eppen liszt nelkul.Szepen besuriti a levesunket es selymesse teszi. mikor felforrt megszorjuk lestyannal es aprora vagott zoldpetrezselyemmel beleontjuk az 1 citrom levet, es 1-2 perc mulva elzarjuk alatta a tuzet. Friss kenyerrel a legfinomabb . Aki meg savanyubban szereti az savanyithatja plusz citromlevel, vagy ecettel.
Jo etvagyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://matyievakonyhaja.blogspot.co.il/2015/10/a-la-grec-csorba.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anya-mami
Isteni finom, zöldségekkel teli leves
Isteni finom, zöldségekkel teli leves

Minden hozzávalót egy fazékba teszünk (kivéve a spenótot és az olívaolajat) Lefedjük és lassú tűzön kb. 2 óráig főzzük, amíg minden zöldség teljesen meg nem puhul. Negyed óránként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsós húsgombócos leves
Zöldborsós húsgombócos leves

A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márton
Kínai csípős-savanyú leves
Kínai csípős-savanyú leves

A csirkemellet megmossuk, apróra (kb. fél centis darabokra) vágjuk, majd egy tálba rakjuk, és összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal. A répát, gombát, újhagymát, fokhagymát megp...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Fokhagymakrémleves gyorsan recept
Fokhagymakrémleves gyorsan recept

A hagymákat felaprítjuk, a fokhagymát elég felkarikázni. Vajon megdinszteljük őket. Felöntjük vízzel. Sózzuk, és hozzáadjuk a leveskockát. Kb. 20 percig főzzük. Tejszínt kikeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk