1 kg marha hus ( lehet izlésünknek megfelelö hus választás is.)
6 közepes méretü sárgarépa
4 közepes méretü petrezselyem gyökkér
1 kicsi karalábé
1 közepes méretü zeller fele
1 közepes méretü vöröshagyma és plusz egy fél
4 nagy gerezd fokhagyma
zeller és petrezselyem zöld
1 zöldpaprika
édeskáposzta levél 1 nagyobb de hiányában elhagyható
só
egész feketebors kb 1 kiskanálnyi mennyiség
3- 4 db szegfüszeg
1 fél kiskanálal egész kömény
1 fél kiskanál koriánder
4 liter viz
A húst annyi vizzel fölöntjük amennyi jól ellepi és forrástól számitva kb jó 10 percig fözzük, majd leöntjük a vizet,megtisztitjuk a fazekunkat
Igy nem kell habot leszedni mert annyira tiszta marad a levesünk.
( Szárnyasoknál ez a müvelet nem szükséges.)
Természetesen el is hagyható ez a müvelet de ebben az esetben folymatossan szedegetni kell a kelettkezett habot a levesröl.
Egy nagyobb fazékban öntünk kb 4 liter vizet és beletesszük a húst és a zöldségeket. Forrás után sózzuk és füszerezzük.
Lassu tüzön készre fözzük . Leszürjük egy sürü szürön keresztül a levét. A húst és a zöldségeket egy külön tányérra tesszük és a leveshez kináljuk. Cérnametélt grizgaluska stb. gazdagithatjuk.
A spárgát megmossuk, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A nagyon fás részeket dobjuk ki. 16 darab spárgacsúcsot félreteszünk. A vajat egy fazékban felolvasztjuk. A hagymát és a sn...
Elkészítési idő: 1Összedarabolom a zöldségeket, megmosom őket. Kevés olajon megdinsztelem, kevés lisztet szórok rá, majd piros paprikát, sót. Lassan felengedem vízzel, de vigyázok, hogy ne legyen cs...
Elkészítési idő: