1 kg marha hus ( lehet izlésünknek megfelelö hus választás is.)
6 közepes méretü sárgarépa
4 közepes méretü petrezselyem gyökkér
1 kicsi karalábé
1 közepes méretü zeller fele
1 közepes méretü vöröshagyma és plusz egy fél
4 nagy gerezd fokhagyma
zeller és petrezselyem zöld
1 zöldpaprika
édeskáposzta levél 1 nagyobb de hiányában elhagyható
só
egész feketebors kb 1 kiskanálnyi mennyiség
3- 4 db szegfüszeg
1 fél kiskanálal egész kömény
1 fél kiskanál koriánder
4 liter viz
A húst annyi vizzel fölöntjük amennyi jól ellepi és forrástól számitva kb jó 10 percig fözzük, majd leöntjük a vizet,megtisztitjuk a fazekunkat
Igy nem kell habot leszedni mert annyira tiszta marad a levesünk.
( Szárnyasoknál ez a müvelet nem szükséges.)
Természetesen el is hagyható ez a müvelet de ebben az esetben folymatossan szedegetni kell a kelettkezett habot a levesröl.
Egy nagyobb fazékban öntünk kb 4 liter vizet és beletesszük a húst és a zöldségeket. Forrás után sózzuk és füszerezzük.
Lassu tüzön készre fözzük . Leszürjük egy sürü szürön keresztül a levét. A húst és a zöldségeket egy külön tányérra tesszük és a leveshez kináljuk. Cérnametélt grizgaluska stb. gazdagithatjuk.
A csirkemellfilét megmosom, majd apró kockákra vágom. Egy mély fazékban felhevítem az olajat, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Megtisztítom a zöldségeket és felkockáz...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: KönnyűAranykocka Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot átmossuk, majd egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a füstölt oldalast, a 3 gerezd pucolt fokhagymát, a kockázott sárgarépákat a csokornyi petrezselymet és felöntjük vízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az elj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű