10 dkg zöldbab, 1 db sárgarépa, fél zeller, 10 dkg zöldborsó, 1szem közepes méretű burgonya, 1 db fehérrépa, 1 szál zellerlevél, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj, só, bor, ételízesítő és 1 evőkanál tejföl
A zöldségeket összevágjuk, 1 evőkanál olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel. Ízlés szerint felengedjük vízzel, és tovább főzzük. Amikor a burgonya szétesett, tejföllel besűrítjük. (patika.hu)
A csirkeszárnyat tisztítom, majd elvágom. Felteszem főni az apróra vágott zöldségekkel és ízesítem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGombóc elkészítése A húslevesben feltettem főni a felkockázott krumplit és mivel nyers füstölt sonkám volt, a sonkát is, felkockázva. Mikor puhára főtt, leszűrtem, a levét félrete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát szeleteld fel, és kevés olajon párold. Add hozzá a kockákra vágott pulykahúst, amelyet piríts fehéredésig. Ekkor dobd hozzá a felaprított sárgarépát, a feh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes