3 ek. olaj
5 dkg liszt
1 tk. köménymag
1 tk. piros fűszerpaprika
1 csapott ek. vegeta
A levesbetéthez:
1 zsemle vagy 1 szelet kenyér
1 ek. olaj
Az olajat gyengén felhevítem, majd a lisztet rászórom, és állandó, folyamatos keverés közben barnára pirítom. Ezután belekeverem a köménymagot, és a tűzről lehúzva, de folyamatosan kevergetve kipattogtatom. A pirospaprikát is belekeverem, felöntöm 3 dl hideg vízzel és simára keverem. A tűzre visszateszem, és jól felforralom. Ezután átszűröm. Közben egy kis fazékban felteszek 8 dl vizet, beleszórom a vegetát, és beleöntöm a leszűrt, köménymagos rántást. Kevergetve felforralom. A zsemlét apró kockákra vágva az olajon barnára pirítom. Tálalás előtt közvetlenül a tányérokba osztom, és rámerem a forró levest. (Bizonyos szigorú diéta esetén a rántott levest úgy is készíthetjük, hogy a lisztet csak szárazon pirítjuk, majd húsleveskockával ízesített vízzel felengedve, összeforraljuk. A már kész levesbe keverjük az evőkanálnyi hideg olajat.)
Elso lepes ,a zoldsegek megtisztitasa ,es szeletelese. Az elokeszitett csulkot a fazekba tesszuk ,hozza adjuk a babot, zoldseget , vizet. ehhez a mennyiseghez kb 4,5l kell.belete...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. 2. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyem...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűAz újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kiss...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA bacont felcsíkozzuk és egy lábosban ropogósra sütjük. A visszamaradt zsiradékban tegyük bele a burgonya kockákat és a babérlevelet. Átpirítjuk, majd 6 dl vízzel felöntjük. Puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű