Családireceptkönyv.hu

Habart bableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél kg fejtett bab
3db babérlevél
2 kk. só
1fej hagyma (egészben kell a levesbe tenni, majd kivenni, kidobni, csak az íze miatt kell)

Elkészítés:


A babot feltesszük főni a sóval, babérlevéllel és a hagymával. Ha puhára főtt 1 e.k. olajjal és 1 e.k. update liszttel rántást készítünk. Teszünk bele 1 kiskanál piros paprikát. Ha a rántás langyosra hűlt adunk hozzá 2dl tejet és 3 e.k. tejfölt. Simára keverjük, majd szűrőn keresztül a leveshez adjuk. Még egyet forralunk rajta és kész is.

Habart bableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Magyaros gombócleves
Magyaros gombócleves

http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/02/magyaros-gombocleves.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

A finomra vágott hagymát fonnyasszuk meg az olajon, majd tegyük rá a kis kockákra vágott húst, egy kicsit pirítsuk meg és 0,5 l víz hozzáadásával kezdjük el párolni. Egy db MAGGI...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sárgarépa krémleves
sárgarépa krémleves

A sárgarépát és a krumplit megpucoljuk, megmossuk és karikára vágva az olajjal megpároljuk. Sózzuk és a cukrot is hozzáadjuk, majd a leveskockát beletesszük és a vizet hozzáadva pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk