- 5 dkg vaj
- liszt
- 1,2 l víz
- ételízesítő, só és kapor
Galuska:
- 1 tojás, liszt, só, víz, kapor
Rántás:
- 1 pohár tejföl, 1 tojás
Vajas rátást készítünk, 5 dkg vajjal és liszttel, majd felengedjünk 1,2 l vízzel, ételízesítővel, sóval és kaporral ízesítjük.
Galuskát keverünk, majd bele szaggatjuk a levesbe. Majd a tojásos tejföllel ízesítjük.
Leveshez: 1. Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. 2. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. 3. Felöntjük ann...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt apró rózsákra szedjük, alaposan megtisztítjuk. Feltesszük főni annyi vízben, hogy bővel ellepje. A vöröshagymát megtisztítjuk és egy apró lyukú reszelőn belereszeljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Nos, fogtam a hagymát és a fokhagymát, lepirítottam fazékban,kókuszzsíron. 2. Rádobtam a megmosott és lecsepegtetett hajdinát, és együtt píritottam őket. 3. Ezután löttyinte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd a gombát rátéve, kicsit megsózzuk. Fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezután a tűzről lehúzva...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű