- 5 dkg vaj
- liszt
- 1,2 l víz
- ételízesítő, só és kapor
Galuska:
- 1 tojás, liszt, só, víz, kapor
Rántás:
- 1 pohár tejföl, 1 tojás
Vajas rátást készítünk, 5 dkg vajjal és liszttel, majd felengedjünk 1,2 l vízzel, ételízesítővel, sóval és kaporral ízesítjük.
Galuskát keverünk, majd bele szaggatjuk a levesbe. Majd a tojásos tejföllel ízesítjük.
A füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket. Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük. A végé...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1: Először a medvehagymát alaposan mossuk meg és vágjuk fel apróbbra. 2: Az olívaolajat hevítsük fel és fonnyasszuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát. 3: Tegyük rá a medvehag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. 2. A meghámozott cukkinit kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és hozzáadjuk a hagymához. Megpirítjuk. 3. Felöntjük v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd leturmixoljuk. Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük: só, bors, vegeta, szerecsendió. A lisztet kikeverem a tejföllel majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű