400 g csirkemell filé
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
70 g zellergumó (nyers)
50 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)
só
fehérbors (őrölt)
1500 ml alaplé - zöldség
200 g zöldborsó
0.5 db citrom leve
150 ml tejföl (20%-os)
45 g búzaliszt (BL55)
1 evőkanál mustár
100 ml habtejszín (30-32%-os)
1. A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk.
(400 g csirkemell filé, 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb), 1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb), 70 g zellergumó (nyers)
2. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. (50 g vaj)
3. Vöröshagymát aprítunk.
4. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
3. Nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított), só, fehérbors (őrölt), 1500 ml alaplé - zöldség
5. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is. (200 g zöldborsó)
6. Fél citrom levét nyomjuk bele. (fél citrom leve)
7. Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk. (150 ml tejföl (20%-os), 45 g búzaliszt (BL55)
8. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet. (1 evőkanál mustár, 100 ml habtejszín (30-32%-os)
9. Ezzel el is készült a tökéletes tárkonyos csirkeraguleves
A gombát alaposan folyóvíz alatt megmossuk, ha már a kalap alatt látjuk a spóratartó lemezkéket(barna csíkocskák) akkor meg kell pucolni, ha nem válik el a gomba "bőre" akkor simán...
Elkészítési idő: 1 óraElkészítés: Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel te...
Elkészítési idő:A sárgarépákat és az újhagymákat megtisztítjuk. Sárgarépákat felkarikázzuk, az újhagymákat 2-3 részre vágjuk. Vajat, olívaolajat hevítjük. Először a hagymát, majd a sárgarépát 4-5...
Elkészítési idő:1. Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. 2. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. 3. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. 4. Ha fa hús félpuhá...
Elkészítési idő: 140 perc