krumpli (személyenként kb. 2 db)
1 db kis vöröshagyma
1 db zeller ( zöldje)
őrölt rózsapaprika
Ahány személyre akarjuk a levest készíteni, annak megfelelően
rántást készítünk, beletesszük az apró kockára vágott
vöröshagymát.
Kavargassuk a forró rántást, ameddig sistereg benne a hagyma, ekkor tegyünk hozzá egy nagy késhegynyi rózsapaprikát, kavarjuk gyorsan össze, vegyük le rögtön a tűzről.
Eresszük fel a leveshez szükséges mennyiségű vízzel
és sózzuk meg. Tegyük bele a szép tisztára megmosott
krumplit - 2 szép nagy krumplit számítva személyenként -
amelyet kockára felvágtunk, és a zeller zöldet.
Főzzük puhára a krumplit.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
A szarvashúst gondosan megtisztítjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd egy nagyobb lábasban a hússal együtt megpirítjuk a felforrósított olajon. Megsózzuk, majd ann...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fölengedett fácánt és a marhahúst többször váltott langyos vízben megmossuk, nagy fazékba rakjuk. Annyi – kb. 2.5 liter – hideg vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. Nagy lángon...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát apróra vágjuk. A krumplit kisebb kockákra, a sárgarépát vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprika csumájá...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. 2. A krumplit m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű