krumpli (személyenként kb. 2 db)
1 db kis vöröshagyma
1 db zeller ( zöldje)
őrölt rózsapaprika
Ahány személyre akarjuk a levest készíteni, annak megfelelően
rántást készítünk, beletesszük az apró kockára vágott
vöröshagymát.
Kavargassuk a forró rántást, ameddig sistereg benne a hagyma, ekkor tegyünk hozzá egy nagy késhegynyi rózsapaprikát, kavarjuk gyorsan össze, vegyük le rögtön a tűzről.
Eresszük fel a leveshez szükséges mennyiségű vízzel
és sózzuk meg. Tegyük bele a szép tisztára megmosott
krumplit - 2 szép nagy krumplit számítva személyenként -
amelyet kockára felvágtunk, és a zeller zöldet.
Főzzük puhára a krumplit.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
A lencsét előző este átválogatom, bő vízbe áztatom, lehetőség szerint a vizet többször cserélem a felhasználásig. Forró zsiradékban a vöröshagymát megfonnyasztom, benne a fokhag...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb. 2 lit...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA rizst hideg vízbe áztatjuk néhány percig, majd sóval, borssal, petrezselyemzölddel, lestyánnal húsgombócot készítünk. Én mindig megvizezem a kezem, mert nedves kézzel könnyen fo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemell filét és fehéredésig pirítjuk. A z...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Könnyű