krumpli (személyenként kb. 2 db)
1 db kis vöröshagyma
1 db zeller ( zöldje)
őrölt rózsapaprika
Ahány személyre akarjuk a levest készíteni, annak megfelelően
rántást készítünk, beletesszük az apró kockára vágott
vöröshagymát.
Kavargassuk a forró rántást, ameddig sistereg benne a hagyma, ekkor tegyünk hozzá egy nagy késhegynyi rózsapaprikát, kavarjuk gyorsan össze, vegyük le rögtön a tűzről.
Eresszük fel a leveshez szükséges mennyiségű vízzel
és sózzuk meg. Tegyük bele a szép tisztára megmosott
krumplit - 2 szép nagy krumplit számítva személyenként -
amelyet kockára felvágtunk, és a zeller zöldet.
Főzzük puhára a krumplit.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős k...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat megtisztítjuk és felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát forró olajon a szalonnával megpirítjuk, majd hozzátesszük a fokhagymát is. Ha a szalonna már üveges és a...
Elkészítési idő:fokhagyma+vaj--fonnyasztom+liszt+vízzel felöntöm+húsleveskocka+fűszer+tejszín.
Elkészítési idő: