5 nagy rozsaszin krumpli
1 kis fej hagyma
3 szál sárgarépa
2 db paprika
so, bors, piros paprika
olaj
1 kanál liszt
25 dkg tejfol
1 tojás
zeller zöldje
1 leveskocka
krumplit kockakra vagom
A sargarepat es a paprikat felszeletelem
A hagymat aprora vagom
Egy fazekban keves olajat ontok,es a hagymat uvegesre parolom
Hozzateszem a sargarepat,osszekeverem,es egyutt is parolom nehany percet
Felontom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni
Amikor felig megfott,hozza adom a krumplit es a paprikat
Fuszerezem : so,bors,leveskocka
Amikor puhara fott a krumpli is, akkor a lisztet csomomentesre keverem egy keves vizzel,hozza adom a tejfolt, a piros paprika fuszert,es ezzel is jol osszekeverem, majd a levesbol is teszek hozza, ezzel is osszekavarom
A levest lehuzom a tuzrol, es lassan hozzaontom a tejfolos kevereket, kozben allandoan kevergetem
Beleteszem az osszevagdalt zellert is
Visszateszem a tuzre (lassu tuzre) es nehany percig hagyom,majd ,elzarom a tuzet
Ekkor felverem a tojast es lassan a levesbe csorgatom, utana lefodom, es hagyom kb. 20 percet...
A csontot jól megmossuk, hideg vízbe tesszük és lassú tűzön főzzük. Közben a habját leszedjük. A fehérrépát, sárgarépát hasábra, a zellert karalábét szeletekre vágjuk Ha már nincs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Először is a spárgákat készítsük elő: vágjuk le a csúcsait, és alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon benne homok. Ha fehérspárgát használsz, akkor a szárát pucold meg egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített paradicsomot felkeverjük vízzel. A lisztet az olajon picit sütjük, majd felengedjük a paradicsomos vízzel (paradicsomlével), ízesítjük cukorral, csipet sóval, beledobju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát vékonyra szeleteljük fel. A krumplit vágjuk kisebb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra. Egy edénybe hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű