Családireceptkönyv.hu

Betyár leves


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy hagyma
20dkg koloszvári szalonna
500 g gulyáshús (lapocka )
1 kaliforniaia paprika piros
1 pupos kiskanál paradicsom püré
4 gerezd fokhagyma
4 evökanál étolaj
500 g burgonya
300 g gomba
3 közepes sárgarépa
2 fehér répa
zeller szár pl angol zeller
petrezselyem
örölt pirospaprika
örölt bors

2dl tejföl
viz
liszt 3 evökanál
tojás és liszt a csipetkéhez
lestyán vagy kapor

Elkészítés:


1 nagy hagyma, 20dkg koloszvári szalonna, paprika kalifoniai paprika étolaj.
készitünk egy pörköltalapot majd a paradicsompürét is és a fokhagymát is hozzádjuk még pár percig piritjuk és hozzáadjuk a kockára fölvágott húst. Fehéredésig kevergetjük a pörköltalapon a hust,közben az örölt pirospaprikát és az örölt borsot is hozzáadjuk. Fölöntjük annyi vízzel amennyi elepi. Amikor már szinte puha a hus akkor mehet hozzá az kockára fölvágott burgonya és a tetszés szerint fölvágott gomba, zöldségek.Fölöntjük még vizzel. Közben tojás és annyi liszt hozzáadásával amennyit föl vesz a tészta kemény csipetke tésztát gyúrunk és csipetkét készitünk Amikor a hus és a burgonya zöldségek is puhára fött akkor, izlésünknek megfelelöen lestyánt vagy kaport teszünk a levesbe. elkészitjük a lisztböl és tejfölböl viz hozzáadásával a habarást és behabarjuk a levest. A csipetke tésztát is belefözzük. Pár percig össze forraljuk és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha lestyánnal készül akkor alföldi betyár levest készitünk.
kaporral viszont már bakonyi betyár levesünk lesz.

Betyár leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás sajtkrémleves
Fokhagymás sajtkrémleves

Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd meleg erőlevessel felengedjük, óvatosan, hogy ne legyen csomós. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, sóval, őrölt fehér borssal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Japán kukoricaleves
Japán kukoricaleves

1. A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a lisztet 2. Felöntjük a vízzel, beletesszük a leveskockákat és a konzerv kukoricát levével együtt. 3. Néhány perc főzés után beleö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti  leves
Frankfurti leves

A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal/UngárAnikó
Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal/UngárAnikó

A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk