1 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
3 db babérlevél
20 dkg lángolt kolbász
3 ek olaj
2 ek liszt
2 kis doboz tejföl
1 ek pirospaprika
ételízesítő
só
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti az ételt, aki levesesen szereti az kétszer annyi vizet is önthet, bár ez nekem már nagyon híg lenne, ha sűrűre szeretnénk a levest akkor elég ha úgy kb. 4-5 cm-el több víz legyen, mint krumpli). A hagyma külső héját leszedjük, megmossuk a krumplihoz tesszük. 1 kanál sóval elkezdjük főzni. 3 db babérlevelet is hozzáadjuk, amíg fő a krumpli elkészítjük a rántást.
Rántás: 3 ek. olajat teflonban felmelegítünk, 2 ek lisztet kavarunk hozzá, világos zsemle színűre pirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről. Kb. 2 percig állni hagyjuk 1 ek piros paprikát keverünk hozzá, ezután a 2 doboz tejfölt jól elkeverjük a rántásunkban.
Ételízesítővel ízesíthetjük a krumplit (ízlés szerint), amikor félig megfőtt beletesszük a karikára vágott kolbászt. Mikor a krumpli teljesen megfőtt hozzákeverjük a rántást, együtt felfőzzük és lezárjuk.
Répát,zöldséget,borsót olajon megdinsztelem,majd fölengedem vízzel.Én himalája sóval ízesítettem,és amíg felforrt elkészítettem a húsgombócot.30 dkg. darált hús,1 tojás,1 evőkanál...
Elkészítési idő:A fokhagymat aprora vagom es keves olajon megdinsztelem Felontom vizzel, amikorr forr beleteszem a salatat es a kaprot E;keszitem a tojasrantottat (omlett) Felverem a tojasokat,...
Elkészítési idő: 1 ora1. A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük. 2. Felöntjük vízzel. 3. Sóval és leveskockával ízesítjük. 4. Amikor felforrt, belerakjuk az apró...
Elkészítési idő: 40 perc