menu

Családireceptkönyv.hu

TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
3 db babérlevél
20 dkg lángolt kolbász
3 ek olaj
2 ek liszt
2 kis doboz tejföl
1 ek pirospaprika
ételízesítő

Elkészítés:


A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti az ételt, aki levesesen szereti az kétszer annyi vizet is önthet, bár ez nekem már nagyon híg lenne, ha sűrűre szeretnénk a levest akkor elég ha úgy kb. 4-5 cm-el több víz legyen, mint krumpli). A hagyma külső héját leszedjük, megmossuk a krumplihoz tesszük. 1 kanál sóval elkezdjük főzni. 3 db babérlevelet is hozzáadjuk, amíg fő a krumpli elkészítjük a rántást.
Rántás: 3 ek. olajat teflonban felmelegítünk, 2 ek lisztet kavarunk hozzá, világos zsemle színűre pirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről. Kb. 2 percig állni hagyjuk 1 ek piros paprikát keverünk hozzá, ezután a 2 doboz tejfölt jól elkeverjük a rántásunkban.
Ételízesítővel ízesíthetjük a krumplit (ízlés szerint), amikor félig megfőtt beletesszük a karikára vágott kolbászt. Mikor a krumpli teljesen megfőtt hozzákeverjük a rántást, együtt felfőzzük és lezárjuk.

TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Betyárleves
Betyárleves

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Karfiol krémleves
Karfiol krémleves

A vajon futtasd meg a hagymát és a fokhagymát, dobd rá a karfiol felét, öntsd fel vízzel, fűszerezd, add hozzá a petrezselyem zöldet, főzd puhára, turmixold le. A darált húst keve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar KÖNNYŰ TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES
KÖNNYŰ TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES

A sárgarépát, a burgonyát és a karalábét meghámozzuk, majd mindet falatnyi darabokra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat. Megpirí...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

A húst jól megmossuk, majd feltesszük főni. A képződő habot leszedjük, majd beletesszük a tisztított, feldarabolt zöldségeket, fűszereket. A levest megsózzuk, és lassú t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk