menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krémleves


Írta:

Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
100 ml főzőtejszín

fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
1 leveskocka

Elkészítés:


Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
A vöröshagymát is és a fokhagymát földaraboljuk a tejszin kivételével mindent beleteszünk egy fazékba fölengedjük annyi vizzel amennyi jól ellepi és puhára fözzük.
Botmixerrel pürésitjük és és fölengedjük a tejszinnel perpercig összefözzük. Nem szoktam már lisztel süriteni de aki szeretné az a tejszinbe keverhet egy kevés lisztet vagy étkezési keményitöt.Ebben az esetben viszont lehet szükséges még a viz hozzáadása.

Piritott kenyérkockával vagy piritott mandulával tálaljuk diszithetjük reszelt sajtal is.

Brokkoli krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolozsvári gulyás
Kolozsvári gulyás

A húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival
Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival

A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágunk. Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hoz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vegetáriánus áttört kelleves
Vegetáriánus áttört kelleves

A csíkokra metélt kelkáposztát a zöldséglevesben feltesszük főni, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Ha megfőtt, a levével együtt összeturmixoljuk. A hagymát lereszeljük és olajo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Bajai halászlé
Bajai halászlé

1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. 2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk