1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
100 ml főzőtejszín
só
fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
1 leveskocka
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
A vöröshagymát is és a fokhagymát földaraboljuk a tejszin kivételével mindent beleteszünk egy fazékba fölengedjük annyi vizzel amennyi jól ellepi és puhára fözzük.
Botmixerrel pürésitjük és és fölengedjük a tejszinnel perpercig összefözzük. Nem szoktam már lisztel süriteni de aki szeretné az a tejszinbe keverhet egy kevés lisztet vagy étkezési keményitöt.Ebben az esetben viszont lehet szükséges még a viz hozzáadása.
Piritott kenyérkockával vagy piritott mandulával tálaljuk diszithetjük reszelt sajtal is.
A húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágunk. Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA csíkokra metélt kelkáposztát a zöldséglevesben feltesszük főni, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Ha megfőtt, a levével együtt összeturmixoljuk. A hagymát lereszeljük és olajo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. 2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz