Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Brokkoli krémleves


Írta:

Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
100 ml főzőtejszín

fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
1 leveskocka

Elkészítés:


Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
A vöröshagymát is és a fokhagymát földaraboljuk a tejszin kivételével mindent beleteszünk egy fazékba fölengedjük annyi vizzel amennyi jól ellepi és puhára fözzük.
Botmixerrel pürésitjük és és fölengedjük a tejszinnel perpercig összefözzük. Nem szoktam már lisztel süriteni de aki szeretné az a tejszinbe keverhet egy kevés lisztet vagy étkezési keményitöt.Ebben az esetben viszont lehet szükséges még a viz hozzáadása.

Piritott kenyérkockával vagy piritott mandulával tálaljuk diszithetjük reszelt sajtal is.

Brokkoli krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Gombakrémleves
Gombakrémleves

1. A vargányát 500 ml meleg vízben kb. 15 percet áztatjuk. Majd leszűrjük, az áztatóvizet felfogjuk. A vargányát kinyomkodjuk, majd apróra vágjuk. 2. A csiperkét és a hagymát apró...

Elkészítési idő: 28 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Karácsonyi káposztaleves
Karácsonyi káposztaleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krumpli - Kolbászos krumplileves 1 - OK
Krumpli - Kolbászos krumplileves 1 - OK

1. Bacon szalonnából csak egy keveset, (diétás adagot!) csíkokra vágunk, kisütjük a zsírját, s azon pirítjuk meg a karikára vágott füstölt kolbászt, ha megsült, kiszedjük a zsírból...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gizella
Zöldséges májgaluskaleves
Zöldséges májgaluskaleves

A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, majd bő lével felöntjük. A legfinomabb akkor les...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk