1 doboz fehérbab konzerv
2 szál szárzeller
1 darabka sütőtök
fél fej (kisebb darab) kelkáposzta
1 nagy fej vöröshagyma
4 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1,5 l alaplé
só, bors
1 tk köménymag
1-2 ág friss kakukkfű és rozmaring
1 szál (csípős) kolbász
2 szelet kenyér (gm kenyér)
Hevítsük fel egy lábosban az olajat és dobjuk rá a felkockázott hagymát. Tegyük bele a köménymagot. Adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt. Egy sütőtök negyedét pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockára. A fokhagyma gerezdeket lapítsuk ki egy kés lapjával és tegyük a hagymás keverékhez. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel 1,5 l alaplével (vízzel). Adjuk hozzá a darabokra vágott kelkáposztát és a zöldfűszereket. Forraljuk fel az egészet, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot. Hagyjuk alacsony lángon gyöngyözni a levest 20 percig és már kész is.
Tálaláskor egy szelet pirított kenyérrel tálaljuk ezt a tartalmas, isteni, őszi egytálételt.
A póréhagymát pucold meg, és vágd karikákra. Kevés zöld részt is tehetsz hozzá. Egy lábosban hevíts kevés vajat. Dobd rá a pórét, és kevergetve fonnyaszd meg. Rakd hozzá a zúzott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet. Sózd, fűszerezd, ön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegforrósított margarinon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított kimagozott, nagyobb kockákra vágott sütőtököt. Felöntjük 1 liter vízzel, beletesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd kiszedjük a szalonnakockákat. A visszamaradt zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű