Családireceptkönyv.hu

Szárzeller krémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 angol/halványított zeller (kb. 500 g), 3 közepes-nagyobb burgonya (lehet kevesebbet is belefőzni, ha valaki intenzívebb zellerízre vágyna, illetve el is lehet hagyni, de ekkor keményítővel sűríteni kell a végén a levest), 1 evőkanál vaj (vagy olaj), só, bors, chilipehely, 1-2 teáskanál ételízesítő (vegamix), víz és tej.

Elkészítés:


A zellerszárakat megmosom, a legbelső néhány, vékonyabb szárat félreteszem, a külső, vastagabb szárakat nagyobb darabokra vágom, majd 1-2 evőkanál vajon párolni kezdem. Közben a krumplit meghámozom, feldarabolom, és a zellerhez keverem. Felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, kevés ételízesítőt adok hozzá, sót és borsot, esetleg egy kis chilipelyhet őrölök bele. Fedő alatt puhára főzöm.
Amikor a zöldségek megpuhulnak, botmixerrel pépesítem a levest, ezután annyi tejjel öntöm fel, amennyivel kellemesen krémes lesz - a hígítás opcionális: lehet hígabbra és lehet sűrűbbre is készíteni, kinek melyik szimpatikusabb. Ha szükséges, még ízesítem, majd addig főzöm, amíg éppen felforr.
Levesbetétként a maradék zellerszárat apró csíkokra vágom, de lehet kenyérkockákat is pirítani bele, illetve most éppen diós kenyeret sütöttem és azt ettük frissen, langyosan hozzá, szerintem nagyon finom volt vele. :)

Szárzeller krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbabos csirkeragu leves
Zöldbabos csirkeragu leves

A hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd ös...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörleves
Sörleves

Vajjal és liszttel készíts világos rántást, engedd fel sörrel és forrald fel. Egy másik edényben kevés sörben forralj 5-10 percig reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat, gyömbé...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Zabkorpa galuska húslevesbe
Zabkorpa galuska húslevesbe

Elkészítés A tojásokat felverem, sózom, borsozom, beleteszem a zabkorpát és az olajat. 15 percet állni hagyom és a forrásban lévő levesbe kis kanállal beleszaggatom. Kb. 5 percet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk