- 1 kisebb fejkáposzta (friss)
- 50 dkg csontos hús
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor kapor (lehet száraz is)
- olaj v
- 1 kávéskanál csombor
- 2 dl főzőtejföl (Schlagsahne)
- só ,bors bors,ecet ízlés szerint
- 1 kiskanál pirospaprika
A húst kb 3 liter vízben odateszem főni,hozzáadom az apróra vágott hagymát ,kaprot,csombort sót és borsot.Addig főzöm míg a hús puhára fő.
Kiszedem a csontokat és beleteszem az apróra vágott káposztát és puhára főzöm.
Közben leszedem a csontokról a húst ,tetszés szerint
felvágom,visszateszem a levesbe beleöntöm a tejszínt
(Schalsahnet)és kb 2 evőkanál ecetet,hagyom összefőljön és megkóstolom.Ha kell még sózom,borsozom.
2 kanál olajjal csomómentesre keverem a pirospaprikát és a levesre öntöm hagyom egyet lobbanjon és kioltom a tűzet.
Jó étvágyat hozzá .
Lehet lapockából ,oldalasból, füstös kolbászból vagy füstös húsból úgy még finomabb.
A zöldségeket megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Kevés zsiradékon átfuttatjuk a felkarikázott zöldségeket és a zöldborsót. Liszttel meghintjük, megkavarjuk, picit megpirítjuk, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűhagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a szalonna darabokkal, majd az apróra vágott zöldségeket rátesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük, fekete bors, kakukkfű,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkét vagy aprólékot jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát vagy ízlés szerint házi ét...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk és magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért és fűszermagok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű