- 1 kisebb fejkáposzta (friss)
- 50 dkg csontos hús
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor kapor (lehet száraz is)
- olaj v
- 1 kávéskanál csombor
- 2 dl főzőtejföl (Schlagsahne)
- só ,bors bors,ecet ízlés szerint
- 1 kiskanál pirospaprika
A húst kb 3 liter vízben odateszem főni,hozzáadom az apróra vágott hagymát ,kaprot,csombort sót és borsot.Addig főzöm míg a hús puhára fő.
Kiszedem a csontokat és beleteszem az apróra vágott káposztát és puhára főzöm.
Közben leszedem a csontokról a húst ,tetszés szerint
felvágom,visszateszem a levesbe beleöntöm a tejszínt
(Schalsahnet)és kb 2 evőkanál ecetet,hagyom összefőljön és megkóstolom.Ha kell még sózom,borsozom.
2 kanál olajjal csomómentesre keverem a pirospaprikát és a levesre öntöm hagyom egyet lobbanjon és kioltom a tűzet.
Jó étvágyat hozzá .
Lehet lapockából ,oldalasból, füstös kolbászból vagy füstös húsból úgy még finomabb.
A hozzávalókat megpucolom,kockára vágom és főni teszem . Ha megfőtt botmixerrel összeturmixolom , hozzákeverem a tejszínt, és felöntöm még annyi vízzel, hogy jó állagú krémleves l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízgaluskához egy tányérba beleütünk egy tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük. 5 csapott evőkanálnyi grízt szórunk bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőp...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesTedd bele az egész csirkét egy fazékba, és engedd fel háromnegyedéig vízzel. Forrald fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedd le róla. A répákat, a zellert,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. A zsírban üvegesre pároljuk a felaprózott hagymát. Rádobjuk a zöldbabot, a felszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű