menu

Családireceptkönyv.hu

Lucskos káposzta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 kisebb fejkáposzta (friss)
- 50 dkg csontos hús
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor kapor (lehet száraz is)
- olaj v
- 1 kávéskanál csombor
- 2 dl főzőtejföl (Schlagsahne)
- só ,bors bors,ecet ízlés szerint
- 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítés:


A húst kb 3 liter vízben odateszem főni,hozzáadom az apróra vágott hagymát ,kaprot,csombort sót és borsot.Addig főzöm míg a hús puhára fő.
Kiszedem a csontokat és beleteszem az apróra vágott káposztát és puhára főzöm.
Közben leszedem a csontokról a húst ,tetszés szerint
felvágom,visszateszem a levesbe beleöntöm a tejszínt
(Schalsahnet)és kb 2 evőkanál ecetet,hagyom összefőljön és megkóstolom.Ha kell még sózom,borsozom.
2 kanál olajjal csomómentesre keverem a pirospaprikát és a levesre öntöm hagyom egyet lobbanjon és kioltom a tűzet.
Jó étvágyat hozzá .

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet lapockából ,oldalasból, füstös kolbászból vagy füstös húsból úgy még finomabb.

Lucskos káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Sajtleves zöld fűszerekkel
Sajtleves zöld fűszerekkel

A megolvasztott vajon megpároljuk a fölaprított vöröshagymát, meghintjük a liszttel, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejszínt, az ömlesztett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyaros krumplileves
Magyaros krumplileves

1. A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni. 2. Közben k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mexikói csípős hagymaleves
Mexikói csípős hagymaleves

Sűrített paradicsomot sóval, borssal, chili paprikával, medvehagymával és lereszelt fokhagymával összekeverjük. Csípős masszát kell kapnunk. Vörös- és lila hagymát csíkokra vágjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves, csontleves
Húsleves, csontleves

A csontokat megmossuk és fazékba, hideg vízbe (!) tesszük. 1/3 evőkanál sóval felforraljuk, majd úgy levesszük a lángot, hogy egyenletesen, lassan forrjon, gyöngyözzön. A leves tet...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk