Szép, nagy libaaprólék,
3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1-1 kisebb karalábé és zeller,
fél csokor petrezselyem 1-2 szál zellerzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 vöröshagyma,
1 kiskanál egész bors,
1 púpozott evőkanál só,
20 dkg lúdgégetészta.
A libaaprólékot megmossuk, a bőrt minden darabjáról amennyire csak tudjuk, lefejtjük. Az aprólékot fazékba rakjuk, kb. 5 liter vizet ráöntünk, fölforraljuk, habját szűrőkanállal leszedjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A két-féle répát elnegyedeljük, a karalábét és a zellert elfelezzük, petrezselyemmel és zellerzölddel a levesbe dobjuk. A fokhagymát megtisztítva, a vöröshagymát megmosva, de héjastól adjuk hozzá. Megfűszerezzük és kis lángon, ügyelve, hogy csak gyöngyözve forrjon, 2 órán át főzzük, majd rövid pihentetés után leszűrjük.
A lúdgégetésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és külön kínáljuk a leveshez.
Tálaláskor a levest leszűrjük.
Egy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A babot egy pár órára beáztatjuk forró vízbe. A legjobb az, ha már előző este megtesszük. 2. A csülköt levágjuk a csontról, majd apró kockákra vágjuk. 3. Bő vízben, fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rárakjuk a fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymat aprora vagjuk A sargarepat es, a feherrepat kockakra vagjuk Keves olajon megparoljuk a hagymat,utana hozzatesszuk a kockara vagott repakat Osszekeverjuk,es felontjuk v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű