Családireceptkönyv.hu

MÁRTON-NAPI LIBALEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szép, nagy libaaprólék,
3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1-1 kisebb karalábé és zeller,
fél csokor petrezselyem 1-2 szál zellerzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 vöröshagyma,
1 kiskanál egész bors,
1 púpozott evőkanál só,
20 dkg lúdgégetészta.

Elkészítés:


A libaaprólékot megmossuk, a bőrt minden darabjáról amennyire csak tudjuk, lefejtjük. Az aprólékot fazékba rakjuk, kb. 5 liter vizet ráöntünk, fölforraljuk, habját szűrőkanállal leszedjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A két-féle répát elnegyedeljük, a karalábét és a zellert elfelezzük, petrezselyemmel és zellerzölddel a levesbe dobjuk. A fokhagymát megtisztítva, a vöröshagymát megmosva, de héjastól adjuk hozzá. Megfűszerezzük és kis lángon, ügyelve, hogy csak gyöngyözve forrjon, 2 órán át főzzük, majd rövid pihentetés után leszűrjük.
A lúdgégetésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és külön kínáljuk a leveshez.
Tálaláskor a levest leszűrjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bab - Káposztás bableves - OK
Bab - Káposztás bableves - OK

1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben. 2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Kakukkfüves burgonyakrémleves
Kakukkfüves burgonyakrémleves

A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A felhevített olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kókusztejes brokkoli leves
Kókusztejes brokkoli leves

A mirelit brokkolit felengedjük, a frisset megpucoljuk, megmossuk és rózsákra szedjük. A hagymát, fokhagymát, burgonyát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy lábasban megforrósítjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Mirelit zöldbableves
Mirelit zöldbableves

A mirelit-tartósítással előállított élelmezési anyagokat 1-2 órán át hideg helyen kiengedtetjük, a kiengedett anyagot 4 órán belül fel kell használni. A mélyhűtött zöldbabból készü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk