Szép, nagy libaaprólék,
3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1-1 kisebb karalábé és zeller,
fél csokor petrezselyem 1-2 szál zellerzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 vöröshagyma,
1 kiskanál egész bors,
1 púpozott evőkanál só,
20 dkg lúdgégetészta.
A libaaprólékot megmossuk, a bőrt minden darabjáról amennyire csak tudjuk, lefejtjük. Az aprólékot fazékba rakjuk, kb. 5 liter vizet ráöntünk, fölforraljuk, habját szűrőkanállal leszedjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A két-féle répát elnegyedeljük, a karalábét és a zellert elfelezzük, petrezselyemmel és zellerzölddel a levesbe dobjuk. A fokhagymát megtisztítva, a vöröshagymát megmosva, de héjastól adjuk hozzá. Megfűszerezzük és kis lángon, ügyelve, hogy csak gyöngyözve forrjon, 2 órán át főzzük, majd rövid pihentetés után leszűrjük.
A lúdgégetésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és külön kínáljuk a leveshez.
Tálaláskor a levest leszűrjük.
A gombát, a zellert, a burgonyát és a vöröshagymát közepes darabokra vagdalom. Majd egy 2 literes lábasba rakom és felöntöm 1 liter vízzel, fűszerezem és hozzáadom az olajat, ké...
Elkészítési idő: 25 percA karalábét és a krumplit kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk. Egy lábasban olajon előbb a hagymákat megdinszteljük, majd beletesszük a karalábét és a krumplit is, rövid ideig pá...
Elkészítési idő: 30 percA csirkeszárnyakat előkészítjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Amíg fő, meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket. Ha forr a leves, hozzáadjuk a zöldségeket és az ízesítőket, ma...
Elkészítési idő: