50 dkg marhaszegy (esetleg sertéscomb),
50 dkg tyúk,
25 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller,
1 fej hagyma,
1 db hegyes paprika,
só,
egész bors
só,
egész bors
liszt, tejföl a habaráshoz,
laskatésztának: 8 dkg liszt, 1/2 tojás.
A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát, sót és az egész borsot, majd készre főzzük. Ezután már csak liszttel és tejföllel kell kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, azután lisztből, tojásból vékony laskatésztát gyúrunk (vagy csipetkét készítünk), tálalás előtt a levesbe főzzük, és már kész is van. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
A hagymát megpirítom az olajon Hozzáadom a megtisztított és felaprózott zöldséeket. Felöntöm annnyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezem Főzöm Botmixerrel aprítom
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPALÓCLEVES....50 dkg füstólt húsból és 50 dkg marha vagy sertés húsból(eredetileg birka húsból készült)pörkölttöt készítek,mikkor a húsok félig meg főttek hozzá adok 1 kg 2 cm es z...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: Könnyű:k.b.2 kg sütőtököt meg tisztítva fel kockázva. annyi vízben ami el lepi fel teszem főni,bele teszek ízlés szerint,sót,borsot,szerecsendiót,bazsalikomot,őrölt köményt,1 kis fej ha...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű