50 gr húsos füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
500 gr zöldbab ( mirelit is lehet)
100 gr füstölt sonka vagy sovány tarja
2 db zöldpaprika
1 nagyobb húsos paradicsom
10 dkg tarhonya ( én nem szeretem, ezért helyette csipetkét teszek a levesbe )
2 dl tejföl
1 mk. enyhén csípős paprika
só
1 csokor petrezselyem
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. A zsírban üvegesre pároljuk a felaprózott hagymát. Rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, a kockákra vágott paradicsomot, néhány percig együtt pirítjuk. Elkeverjük a pirospaprikával, felöntjük kb. ill. legalább 1 l vízzel. Ha egyet felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vagdalt sonkát vagy tarját és a tarhonyát. Szükség szerint sózzuk (vigyázzünk a sózással), fedő alatt éppen csak megrotyogtatva, néha megkeverve az egészet kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Végül összeforraljuk a tejföllel, meghintjük a szalonnapörccel és a finomra vágott petrezselyemmel. Finom, laktató egytálétel.
A répát, petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk rajta a répát, petrezselymet, karalá...
Elkészítési idő:A húst megmossuk, nem túl nagy kockákra vágjuk. A kétféle répát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A húst kb....
Elkészítési idő: 85 percA húst vágd kockákra, és egy fej hagymával zsiradékon pirítsd meg. Szórd rá az egész borsot és köményt. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vízzel, és hagyd félig megfőni. Ekkor...
Elkészítési idő:Elkészítés A csirkemellet kétszer ledarálom, a többi gombóchoz valóval összekeverem, és 15 percre a hűtőbe beteszem. Közben a brokkolit megtisztítom és rózsáira szedem. A hagymát...
Elkészítési idő: