Családireceptkönyv.hu

Betyár zöldbableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 gr húsos füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
500 gr zöldbab ( mirelit is lehet)
100 gr füstölt sonka vagy sovány tarja
2 db zöldpaprika
1 nagyobb húsos paradicsom
10 dkg tarhonya ( én nem szeretem, ezért helyette csipetkét teszek a levesbe )
2 dl tejföl
1 mk. enyhén csípős paprika

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:


A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. A zsírban üvegesre pároljuk a felaprózott hagymát. Rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, a kockákra vágott paradicsomot, néhány percig együtt pirítjuk. Elkeverjük a pirospaprikával, felöntjük kb. ill. legalább 1 l vízzel. Ha egyet felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vagdalt sonkát vagy tarját és a tarhonyát. Szükség szerint sózzuk (vigyázzünk a sózással), fedő alatt éppen csak megrotyogtatva, néha megkeverve az egészet kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Végül összeforraljuk a tejföllel, meghintjük a szalonnapörccel és a finomra vágott petrezselyemmel. Finom, laktató egytálétel.

Betyár zöldbableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Karalábéleves
Karalábéleves

A csíkokra vágott karalábét, a hasábokra vágott sárgarépát és az egészben hagyott, megpucolt vöröshagymát 2 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a pirosaranyat, a vegetát, a sót és...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségkrém leves
Zöldségkrém leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízgaluska
Grízgaluska

Állni hagyni 1 órát de ha több az sem baj, Forrásban lévő sós vízben kis galuskákat szaggatni , pár 2-3 percig fedő alatt forrjon utána tartalék 5 perc, elzárni alatta a tüzet és p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtgombóc leves
Sajtgombóc leves

Leves: Egy 3-4 literes lábasban - hogy kényelmesen elférjen benne minden - a zsiradékot felmelegítjük, az apró kockákra vágott hagymát, átnyomott fokhagymát rádobjuk, kis lángon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk