A leveshez:
50 dkg karfiol (rózsa)
30 dkg burgonya
1 fej hagyma - vörös
3 gerezd fokhagyma
5 evőkanál étolaj
450 ml házi tej / teljes tej
8 dl alaplé - csont
15 dkg sajt - trappista
só
bors - fehér (őrölt)
A pirítóshoz:
3 szelet kenyér - teljeskiőrlésű rozs
sajt - trappista (reszelt)
1A leveshez a burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk.
Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfiol krémleves recept, sajtos pirítóssal
2Az olajon a vöröshagymát és a burgonyát kb. 5 percig pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és további 1 percig pirítjuk.
Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfiol krémleves recept, sajtos pirítóssal
3Beletesszük a karfiolt, felöntjük a tejjel és a húslevessel, majd kis lángon, lassan felforraljuk. Kb. 25 percig főzzük, vagy amíg minden megpuhul.
Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfiol krémleves recept, sajtos pirítóssal
4Egy botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A reszelt sajtból egy keveset félreteszünk a díszítéshez és a pirítóshoz, a többit a levesbe keverjük. Addig melegítjük tovább a levest, míg a sajt elolvad.
Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfiol krémleves recept, sajtos pirítóssal
5A pirítóshoz a kenyeret csíkokra vágjuk, megszórjuk a sajttal, majd 200 C fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 10 perc alatt megpirítjuk a kenyeret.
Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfiol krémleves recept, sajtos pirítóssal
6Tálalásnál egy mély tányérba szedünk a levesből, kevés reszelt sajtot halmozunk rá, majd a sajtos pirítóssal jóízűen elfogyasztjuk.
Elkészítés: Vágd apró kockára a húst, a vörös- és póréhagymát. Olvaszd fel a margarint, párold meg rajta a vöröshagymát. Mielőtt késznek látod, dobd bele a pórét is. Forgasd át pá...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűA tököt megmossuk , félbe vágjuk és a magokat egy kanál segítségével eltávolítjuk. A fél tököket ismét félbe vágjuk mert így könnyebb a héját eltávolítani..A héj levágása után ujjn...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és az ételíz...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAprítsd fel a hagymát, hámozd meg a Batátát, kockázd fel. Vajon futtasd meg a hagymát a csili pelyhet, és öntsd fel 1 liter vízzel. Tedd hozzá a Batátát, sózd, add hozzá a gyömbé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű