70 dkg málna,
3 dl tejszín,
1 db citrom,
1 db narancs,
4 dkg vaníliás cukor,
15 dkg kristálycukor,
őrölt fahéj.
A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a citrom héját, majd a gyümölcsök levével meglocsoljuk. Az egészet felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, majd felforraljuk. Ezután az egészet leturmixoljuk, és átszűrjük.
A levest a kiválogatott málnaszemekkel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tisztítsd meg a zellert, a répákat és a vöröshagymát, majd vágd kis darabokra. Forrósíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Öntsd fel egy-másfél liter víz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát a zsiradékon megpirítom, majd hozzáadom a húst és egy picit együtt pirítom. Ezután hozzáadom a felkockázott zöldségeket, a fűszereket és a többi hozzávalót. Pici vízzel f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét megmosom, majd apró kockákra vágom. Egy mély fazékban felhevítem az olajat, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Megtisztítom a zöldségeket és felkockáz...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: KönnyűFűszerek: 1 tk kurkuma lestyán 10-15 egész bors 3ek vegeta 2 kk só 1 kockacukor
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű