Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 g vaj/margarin
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1 l víz
160 ml főzőtejszín (20%-os)

bors

Elkészítés:


A vajat egy közepes méretű lábasban felmelegítjük, rátesszük a felkockázott vöröshagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, mehet rá a fokhagyma is. Összeforgatjuk, majd rátesszük a megmosott brokkolit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Ha kész, hozzáöntjük a tejszínt és egy botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük pár percre a tűzhelyre és átmelegítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kenyérkockákkal vagy croutonnal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös karfiolleves
Tejfölös karfiolleves

Kevés olajon pároljuk elő a zöldségeket, majd öntsük fel bő 1 liter vízzel. Forraljuk fel, adjuk hozzá a két zöldségleves-kockát, majd főzzük majdnem készre. Tejfölös habarással...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Marhahúsleves
Marhahúsleves

A húst alaposan megmosom és bőséges vízzel felteszem főzni. Amikor elkezd forrni a fedőt leveszem és a tetején lévő habot egy külön edénybe kanalazom (azért fontos, mert így lesz s...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Betyár zöldbableves
Betyár zöldbableves

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. A zsírban üvegesre pároljuk a felaprózott hagymát. Rádobjuk a zöldbabot, a felszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk