menu

Családireceptkönyv.hu

Marhahúsleves


Írta:

Elk. idő: 3 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg marharész
7 sárgarépa
4 fehérrépa
2 nagyobb fej zeller
2 közepes vöröshagyma
6-7 gerezd fokhagyma
3 kisebb fej karalábé
1 csokor petrezselyem
só, egész bors

Elkészítés:


A marhaalkatrészeket - ez lehet lábszár, borda, fartő, vagy akár egy kis velős csont is, a lényeg az, hogy legyen húsos és csontosabb rész is közte - darabold pár nagyobb részre, majd hideg vízben - körülbelül öt liter, a hús mennyiségének két és félszerese - tedd fel főni, lassú tűzön, hogy szép lassan forrjon fel, és közben a habot a tetejéről egy szűrőkanál segítségével időnként távolítsd el. A zöldségeket tisztogasd meg, mosd át alaposan, és darabold fel a számodra szimpatikus módon. Ha a hús már legalább egy órája fő, adj hozzá sót, szórj bele egy kanálnyi egész borsot, majd a keményebb zöldségeket - fehérrépa, zeller - is dobd mellé, valamint a fokhagymát. Így hagyd tovább főni, ne fedd le, majd később jöhet sorban a többi zöldség is, keménységüknek megfelelő sorrendben, ami hamarabb puhul, az kerüljön bele a legkésőbb.
dőnként kóstold meg, és inkább csak a végén sózd. Ha elkészült, szűrd le, a zöldségeket és a húst vedd ki belőle, főzz hozzá tésztát - ha igazán hagyományos fogást szeretnél, akkor szedj a levesből annyit, amennyi a tésztához elég lesz, és abban főzd ki.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raguleves tárkonyos galuskával
Raguleves tárkonyos galuskával

Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egész hagymát,szárított vargányát. --- Megpucoljuk a zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Klári
Bazsalikomos spárgakrém leves
Bazsalikomos spárgakrém leves

Elkészítés: A spárgákat megtisztítom, a szárakról levágom, kidobom a fás, kemény részeket, majd felaprítom. A vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom. A picit megsózott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 csontleves
csontleves

Erősítik a levesek gyógyító hatását a jól megválasztott fűszerek. Igazoltan jótékony hatású a keringést serkentő bors és kurkuma, a gyulladáscsökkentő petrezselyem, a koleszterincs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldségleves sajtgombóccal
Zöldségleves sajtgombóccal

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba tesszük, felö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk