1 kozepes fej zöldkáposzta
1 kis fej hagyma
3-4 szál sárgarépa
zold kapor
so, bors, piros paprika
2 ek. sűrített paradicsom
2 kk. liszt
1 kis pohár tejföl
Krumpligombóc:
4 darab kozepes krumpli
liszt
1 tojás
kb. 2-3 ek. olaj
A kaposztat megtisztitom, es kockakra vagom.
A hagymat aprora vagdalom.
A sárgarépát is felszeletelem.
A hagymat keves olajon uvegesre parolom, hozzaadom a sárgarépát, ezzel is parolom egy keveset.
Utana jon a felkockazott kaposzta, jol osszekeverem, fuszerezem : so,bors,piros paprika.
Felontom annyi vizzel amennyire suru levest akarok kesziteni, en surubben szoktam.
Kozben elkeszitem a krumpligombocot.
A krumlit megmosom es hejaban megfozom.
Amikor langyos, akkor megtisztittom, es egy villaval jol osszetorom.
Beleteszem a tojast, keves sot, es annyi lisztet adok hozza,hogy jol formazhato gombocok legyenek.
Amikor a kaposzta szinte puha akkor beleteszem a suritett paradicsomot,a zold kaprot, es a megformazott gombocokat.
Par percig meg hagyom foni a levest.
Utoljara beleteszem a liszttel elkevert tejfolt.
En most egy felvert tojast is tettem a levesbe, akkor amikor a tuzet elzartam alatta, es lefodtem.
A lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap a szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A leveszöldséget és a póréhagymát vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítjuk, pucoljuk, a hagymát és a paprikát apróra szeljük, a krumplit és a zellert kockára, a répát vékony karikára vágjuk. A paradicsom héját forró vízben megrep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megmostam, felszeleteltem majd egy spriccelés olívaolajon lepirítottam egy fej felaprított hagymával egyetemben. Jött bele egy fél leveskocka, és felöntöttem annyi vízzel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű