1/2 kg borjúhús
1/2 kg csirkemell
sertés húsos csont
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy szál fehérrépa
2 nagy szál sárgarépa
zeller
zellerzöld
tárkony
só
bors
1 citrom leve
2 dl tejföl
2 ek liszt
1 tojás
búzadara
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a puhulás sorrendjében (marha, sertés, csirke).
Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott zöldségeket, és ezekkel is pároljuk néhány percig, sózzk, borsozzuk.
Felengedjük vízzel, és főzzük, míg meg nem puhulnak.
Ha megfőttek, hozzáadjuk a tárkonyt, a citromlevet, majd a tejfölből és lisztből készült habarást (szűrőn keresztül).
Gyorsan 1 tojásból és búzadarából gríznokedli tésztát keverünk, és azt is beleszaggatjuk.
Ha a nokedlik megfőttek, kész a leves is.
Leveskockából elkészítjük a húslevest. Közben a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd az olvasztott vajon megfuttatjuk. Rászórjuk a lisztet, és kb. fél percig pirítjuk. Felen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Először a húsgombócokat készítem el, hogy kicsit össze érjenek az ízek. A darált húst a tojással, a fűszerekkel, és a vízbe áztatott, és jól kinyomkodott zsemlével alaposan össz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágom és kacsazsíron üvegesre pirítom, majd mehet bele az apróra vágott paradicsom és paprika. Amikor megdinsztelődött, leveszem a tőzhelyről, megszórom a fűszerp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és minden zsiradékot eltávolítunk róla. A hagymát apróra vágjuk és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk. Ráhint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű