1/2 kg borjúhús
1/2 kg csirkemell
sertés húsos csont
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy szál fehérrépa
2 nagy szál sárgarépa
zeller
zellerzöld
tárkony
só
bors
1 citrom leve
2 dl tejföl
2 ek liszt
1 tojás
búzadara
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a puhulás sorrendjében (marha, sertés, csirke).
Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott zöldségeket, és ezekkel is pároljuk néhány percig, sózzk, borsozzuk.
Felengedjük vízzel, és főzzük, míg meg nem puhulnak.
Ha megfőttek, hozzáadjuk a tárkonyt, a citromlevet, majd a tejfölből és lisztből készült habarást (szűrőn keresztül).
Gyorsan 1 tojásból és búzadarából gríznokedli tésztát keverünk, és azt is beleszaggatjuk.
Ha a nokedlik megfőttek, kész a leves is.
A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágot...
Elkészítési idő: 50 percA megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni. A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy res...
Elkészítési idő: 35 percA zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra daraboljuk. A krumplit, répát karikázzuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát és a tarhonyát. Felengedjük vízzel, és beletesszük a krumpli...
Elkészítési idő: 30 perc