Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos legényfogóleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg borjúhús
1/2 kg csirkemell
sertés húsos csont
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy szál fehérrépa
2 nagy szál sárgarépa
zeller
zellerzöld
tárkony

bors
1 citrom leve
2 dl tejföl
2 ek liszt
1 tojás
búzadara

Elkészítés:


A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a puhulás sorrendjében (marha, sertés, csirke).
Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott zöldségeket, és ezekkel is pároljuk néhány percig, sózzk, borsozzuk.
Felengedjük vízzel, és főzzük, míg meg nem puhulnak.
Ha megfőttek, hozzáadjuk a tárkonyt, a citromlevet, majd a tejfölből és lisztből készült habarást (szűrőn keresztül).
Gyorsan 1 tojásból és búzadarából gríznokedli tésztát keverünk, és azt is beleszaggatjuk.
Ha a nokedlik megfőttek, kész a leves is.

Tárkonyos legényfogóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A megmosott kelkáposztaleveleket kb. 1,5 cm széles csíkokra szeleteljük és forró vízzel leforrázzuk. Közben a levest a vízzel felmelegítjük, amikor forrni kezd a leszűrt kelkáposzt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Zöldség - Zöldségleves - OK
Zöldség - Zöldségleves - OK

1. A zöldségeket apró kockára vágjuk és az olajon megpároljuk. 2. Amikor puhulni kezd, meghintjük a liszttel és felengedjük vízzel. 3. Ízesítjük sóval, vegetával, tálalásko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldségleves
Zöldségleves

A zöldségeket kevés olajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel. ízesítjük sóval, petrezselyemzölddel. Készre főzzük, végén grízgaluskát szaggatunk a levesbe. Nagyon finom könnyű n...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Bakonyi betyárleves – a betyár mindenit, de finom!
Bakonyi betyárleves – a betyár mindenit, de finom!

A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk