1 vöröshagyma
– 40 dkg sertéslapocka
– 20 dkg vegyes zöldség
– 20 dkg gomba
– 40 dkg csirkemáj
– 1,5 liter húsleves
– 2 dl tejföl
– 1 tojássárgája
– 1 szelet citrom
– étolaj
– 1 csokor petrezselyem zöldje
– 1 csokor kapor
– só
– őrölt bors
– paradicsompüré
– finomliszt
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük, puhára pároljuk, végül felengedjük a húslevessel, és felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával meg egy kanál liszttel, behabarjuk, besűrítjük a levest. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemájat, és további 10-15 percig főzzük. Kaporral, citromlével tesszük pikánssá az ízhatást, ha szeretjük, galuskát is szaggathatunk bele. A levest jól kiforraljuk, s petrezselyem zöldjével díszítve máris tálalhatjuk.
Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom. --Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a ha...
Elkészítési idő: 30percEz is agglegényesen készül minden faxni nélkül igaz van néhány lényeges pont is azt nagy betűkkel írom !!! A tojásokat fel verem alaposan NEM SZÉT VÁLASZTVA,a darát csak annyit kev...
Elkészítési idő:A hagymát apróra, a krumplit kisebb kockákra vágom, a répákat felkarikázom. A szalonnát és a kolbászt is apróra vágom. A szalonnát kicsit átsütöm, majd hozzáadom a zsiradékot, be...
Elkészítési idő: