1 vöröshagyma
– 40 dkg sertéslapocka
– 20 dkg vegyes zöldség
– 20 dkg gomba
– 40 dkg csirkemáj
– 1,5 liter húsleves
– 2 dl tejföl
– 1 tojássárgája
– 1 szelet citrom
– étolaj
– 1 csokor petrezselyem zöldje
– 1 csokor kapor
– só
– őrölt bors
– paradicsompüré
– finomliszt
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük, puhára pároljuk, végül felengedjük a húslevessel, és felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával meg egy kanál liszttel, behabarjuk, besűrítjük a levest. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemájat, és további 10-15 percig főzzük. Kaporral, citromlével tesszük pikánssá az ízhatást, ha szeretjük, galuskát is szaggathatunk bele. A levest jól kiforraljuk, s petrezselyem zöldjével díszítve máris tálalhatjuk.
http://videk.ma/2016/12/04/alfoldi-legenyfogo-leves-recept-javabol/
A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFeltettem a lencsét főzni /persze előtte megmosom /vízbe tettem bele babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát és sót. Amikor megfőtt a lencse tejszínes habarással behabartam és ece...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apró kockára vágott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a megmosott, meghámozott és kockára vágott krumplit és együtt pirítjuk 2-3 perc...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit a sonkalében meg főzzük, majd behabarjuk és össze főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű