Családireceptkönyv.hu

Spenótleves édesburgonyával és fűszeres kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. zsír vagy kókuszolaj
15 dkg húsos szalonna vagy bacon apróra vágva
30 dkg csirkemell filé kockára vágva
25 dkg fűszeres kolbász karikára vágva
1 kisebb fej hagyma apróra vágva
2 db nagy édesburgonya kockára vágva
30 dkg friss spenót aprítva (vagy fagyasztott)
3-4 gerezd fokhagyma zúzva
1,5 dl kókusztej
1 dl totukrém
1 ek. citromlé
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:


Egy fazékban kevés zsíron süsd ropogósra az apróra vágott szalonnát, szedd ki egy konyhatörlőre és tedd félre. A csirkemell kockákat sószd és borsozd, a visszamaradt zsíron pirítsd meg, majd szedd ki egy tányérra. A kolbászt is pirítsd meg, finomabb íze lesz, de ha füstölt kolbászt használsz, azt csak a végén kell belefőzni a levesbe. Ezután fonnyaszd meg az aprított hagymát, ha nem elég a zsíradék, tegyél még hozzá 1-2 evőkanállal. Add hozzá a kockára vágott édesburgonyát, a zúzott fokhagymát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd meg félig. A spenótot késsel vagy food processzorral aprítsd fel, tedd a levesbe. Tedd vissza a levesbe a csirkét és a kolbászt, főzd még 5-10 percig, ha nagyon sűrű lenne, akkor önts még hozzá vizet. A végén keverd hozzá a kókusztejet, a citromlevet és totukrémet, pár pecig forrald ki, sózd borsozd ízlés szerint. Használhatsz csak kókusztejet is hozzá, ha nincs totukrémed. A ropogós szalonnát tálaláskor szórd a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Spenótleves édesburgonyával és fűszeres kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal/UngárAnikó
Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal/UngárAnikó

A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
FEHÉRBOROS MANDARIN KRÉMLEVES
FEHÉRBOROS MANDARIN KRÉMLEVES

A bort tegyük fel forrni a szegfűszeggel és a fahéjrúddal. Mézzel ízesítsük. Facsarjunk ki 1 kg mandarinlevet, a pudingport keverjük ki a joghurttal. Öntsük a borba a mandarinlevet...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zöldségleves
Zöldségleves

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Korhelyleves
Korhelyleves

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk