Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Spenótleves édesburgonyával és fűszeres kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. zsír vagy kókuszolaj
15 dkg húsos szalonna vagy bacon apróra vágva
30 dkg csirkemell filé kockára vágva
25 dkg fűszeres kolbász karikára vágva
1 kisebb fej hagyma apróra vágva
2 db nagy édesburgonya kockára vágva
30 dkg friss spenót aprítva (vagy fagyasztott)
3-4 gerezd fokhagyma zúzva
1,5 dl kókusztej
1 dl totukrém
1 ek. citromlé
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:


Egy fazékban kevés zsíron süsd ropogósra az apróra vágott szalonnát, szedd ki egy konyhatörlőre és tedd félre. A csirkemell kockákat sószd és borsozd, a visszamaradt zsíron pirítsd meg, majd szedd ki egy tányérra. A kolbászt is pirítsd meg, finomabb íze lesz, de ha füstölt kolbászt használsz, azt csak a végén kell belefőzni a levesbe. Ezután fonnyaszd meg az aprított hagymát, ha nem elég a zsíradék, tegyél még hozzá 1-2 evőkanállal. Add hozzá a kockára vágott édesburgonyát, a zúzott fokhagymát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd meg félig. A spenótot késsel vagy food processzorral aprítsd fel, tedd a levesbe. Tedd vissza a levesbe a csirkét és a kolbászt, főzd még 5-10 percig, ha nagyon sűrű lenne, akkor önts még hozzá vizet. A végén keverd hozzá a kókusztejet, a citromlevet és totukrémet, pár pecig forrald ki, sózd borsozd ízlés szerint. Használhatsz csak kókusztejet is hozzá, ha nincs totukrémed. A ropogós szalonnát tálaláskor szórd a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Spenótleves édesburgonyával és fűszeres kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anya-mami
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BÚCSUI HÚSLEVES
BÚCSUI HÚSLEVES

A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját. Beletesszük a megtisztított zöldsége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. (A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt!) Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. A vajat felolvasztjuk, és üvegesre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Lebbencsleves házi gyúrt tésztával
Lebbencsleves házi gyúrt tésztával

A lisztet deszkára szórom, sózom, mélyedést csinálok a közepén, oda ütöm a tojásokat, pici vizet is öntök hozzá, összegyúrom és jól kidolgozom. Letakarva 10 percig hagyom áll...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk