2 ek. zsír vagy kókuszolaj
15 dkg húsos szalonna vagy bacon apróra vágva
30 dkg csirkemell filé kockára vágva
25 dkg fűszeres kolbász karikára vágva
1 kisebb fej hagyma apróra vágva
2 db nagy édesburgonya kockára vágva
30 dkg friss spenót aprítva (vagy fagyasztott)
3-4 gerezd fokhagyma zúzva
1,5 dl kókusztej
1 dl totukrém
1 ek. citromlé
só, bors ízlés szerint
Egy fazékban kevés zsíron süsd ropogósra az apróra vágott szalonnát, szedd ki egy konyhatörlőre és tedd félre. A csirkemell kockákat sószd és borsozd, a visszamaradt zsíron pirítsd meg, majd szedd ki egy tányérra. A kolbászt is pirítsd meg, finomabb íze lesz, de ha füstölt kolbászt használsz, azt csak a végén kell belefőzni a levesbe. Ezután fonnyaszd meg az aprított hagymát, ha nem elég a zsíradék, tegyél még hozzá 1-2 evőkanállal. Add hozzá a kockára vágott édesburgonyát, a zúzott fokhagymát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd meg félig. A spenótot késsel vagy food processzorral aprítsd fel, tedd a levesbe. Tedd vissza a levesbe a csirkét és a kolbászt, főzd még 5-10 percig, ha nagyon sűrű lenne, akkor önts még hozzá vizet. A végén keverd hozzá a kókusztejet, a citromlevet és totukrémet, pár pecig forrald ki, sózd borsozd ízlés szerint. Használhatsz csak kókusztejet is hozzá, ha nincs totukrémed. A ropogós szalonnát tálaláskor szórd a tetejére.
http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2015/01/spenotleves-edesburgonyaval-es-fuszeres.html
« Vissza A tökéletes grízgaluska 3 titka 2015.11.01. Könnyű, de mégsem esik szét, olvad a szájban, nem ágyúgolyó, ilyen a tökéletes grízgaluska. Nem is olyan könnyű ezt el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa mindent meghámoztunk, felaprítottunk, amit kellett, akkor a nehezén már túl is vagyunk. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a sonka kockákat, pirítsuk egy pár percig, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkhúslevest tegye egy lábasba. Adja hozzá a szeletelt fokhagymát, újhagymát, szárított zöldségkeveréket és a diót. Miután közepes lángon néhányat forralt rajta, vegye le a lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.Közben a madársalátát vagy fejes salátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt z...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű