2 fej karalábé (kb 20dkg)
3-4 dkg vaj
2 ek. Liszt
2 db csirkehúsleves kocka
Sok petrezselyem
1,5 l víz
A vajat megolvasztom és ráteszem a kockára vágott karalábét, puhulásig dinsztelem rajta.
Rá szórom a lisztet és jól elkeverem a vajas karalábéval, felöntöm a vízzel és beleteszem a leveskockákat, sózom, rá szórom a petrezselymet, és készre főzőm, kb. 10 perc.,
Vajgaluskával tálalom, mert ez illik hozzá.
A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsíron/olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedv...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA zöldségeket megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük kb 1 liter hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra feldaraboljuk. 2 liter vízben, amit 1 teáskanálnyi sóval ízesítettünk, feltesszük főni. A hagymát megtisztítjuk és lereszel...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes