Családireceptkönyv.hu

Halászlé 1


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.6 kg ponty
5 db vöröshagyma
2 db paprika
2 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
2 ek pirospaprika
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

Elkészítés:


Megtisztítjuk a pontyot és jól megmossuk. Levágjuk a fejét, farkát, uszonyait. Felvagdossuk a halhúst, besózzuk és hűtőbe tesszük.
A paradicsomot, paprikát megmossuk és felvágjuk, a hagymát is apróra szeleteljük.
A hagymát egy fazékba rakjuk, ráöntünk kb. 2 liter vizet és beletesszük a halnak a fejét, farkát, uszonyait. Jöhet a paradicsom és a paprika is. Sózzuk és főzzük míg fel nem forr, utána még 2 órát úgyszintén.
Amikor megvan, leszűrjük és a sűrűjét jól átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, beletesszük a pirospaprikát és a halszeleteket. Kb. 10 perc alatt megfől. Ezután már puha a hal és óvatosan kell vele bánni, ne kevergessük, csak rázzuk kicsit össze.

Halászlé 1

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Köménymagos tojásleves
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék
Köménymagos tojásleves

Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráre...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: kajakóma
Zeller krémleves
Zeller krémleves

A hagymákat kevés zsiradékon üvegre dinsztelem, rádobom, a zeller levelet kicsit átforgatom a hagymával együtt. Majd a burgonyát és zellert beleteszem a fazékba. Felöntöm 1,5 lit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

A répát és a petrezselyemgyökeret, valamint a krumplit felkockázzuk. A petrezselyemzöldet alaposan magmossuk, és cérnával jó erősen átkötözzük, mint egy csokrot. Az olajat felmele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Bajor májgombóc leves
Bajor májgombóc leves

Ledarálunk 20 dkg csirkemájat. Összekeverjük 15 dkg darált marhahússal, majd hozzáadunk egy mokkáskanál sót, majorannát, 2 csipet ôrölt feketeborsot, 1 db egész tojást és anny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk