menu

Családireceptkönyv.hu

Halászlé 1


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.6 kg ponty
5 db vöröshagyma
2 db paprika
2 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
2 ek pirospaprika
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

Elkészítés:


Megtisztítjuk a pontyot és jól megmossuk. Levágjuk a fejét, farkát, uszonyait. Felvagdossuk a halhúst, besózzuk és hűtőbe tesszük.
A paradicsomot, paprikát megmossuk és felvágjuk, a hagymát is apróra szeleteljük.
A hagymát egy fazékba rakjuk, ráöntünk kb. 2 liter vizet és beletesszük a halnak a fejét, farkát, uszonyait. Jöhet a paradicsom és a paprika is. Sózzuk és főzzük míg fel nem forr, utána még 2 órát úgyszintén.
Amikor megvan, leszűrjük és a sűrűjét jól átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, beletesszük a pirospaprikát és a halszeleteket. Kb. 10 perc alatt megfől. Ezután már puha a hal és óvatosan kell vele bánni, ne kevergessük, csak rázzuk kicsit össze.

Halászlé 1

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Töltött gölődin leves(Ízőrzők Aldebrő)
Töltött gölődin leves(Ízőrzők Aldebrő)

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és hűlni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, kis hasábokra vágjuk. Levesfőző edénybe pakolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári borsóleves
Nyári borsóleves

1. A zöldségeket megtisztítom, ízlés szerint feldarabolom, és pici olajon megdinsztelem, 3-4 perc, aztán felöntöm vízzel és főzöm, amikor a zöldségek majdnem megpuhultak hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Karalábéleves másként
Karalábéleves másként

A vajat megolvasztom és ráteszem a kockára vágott karalábét, puhulásig dinsztelem rajta. Rá szórom a lisztet és jól elkeverem a vajas karalábéval, felöntöm a vízzel és beleteszem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 Palócleves
Palócleves

1. Kevés helyen kapni konyhakész birka- vagy bárányhúst, így csontozással kezdjük a munkát. Vagyis a lapockát vagy combot kicsontozzuk, bár erre a műveletre előzőleg a hentest is m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk