Családireceptkönyv.hu

Fokhagyma krém leves:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 gerezd fokhagyma

2 evőkanál vaj

2 evőkanál olívaolaj

2 nagy fej hagyma apróra vágva

1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű

6 csésze csirke alaplé

friss fűszernövények: zeller, petrezselyem, kis babér

2 csésze szikkadt kenyér kockára vágva

1 pohár zsíros tejföl

Elkészítés:


A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított kenyérkockákkal tálald. Szerintem sok a megadott fokhagyma.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás raguleves
Gombás raguleves

A MAGGI Tárkonyos raguleves-t 0,5 l hideg vízhez és 0,25 l tejhez keverjük. Forrástól számított 10 percig állandó keverés mellett főzzük, majd félretesszük. A csirkeaprólékot puhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEBBENCSLEVES ZÖLDSÉGGEL *
LEBBENCSLEVES ZÖLDSÉGGEL *

A füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. Mellédobjuk a szintén apróra vágott hagymát. Egy másik edényben olajon megpirítjuk a kisebb darabokra tört tésztát (úgyis meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mexikói csípős hagymaleves
Mexikói csípős hagymaleves

Sűrített paradicsomot sóval, borssal, chili paprikával, medvehagymával és lereszelt fokhagymával összekeverjük. Csípős masszát kell kapnunk. Vörös- és lila hagymát csíkokra vágjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Édeskáposzta leves
Édeskáposzta leves

A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk