Eddig a gulyásleves krumpli nélkül elképzelhetetlen volt, de a krumplit zabkorpából készült galuskával helyettesíthetjük. Én enélkül készítem és így is nagyon finom.
Hozzávalók
•40 dkg sertéscomb
•5 szem gomba
•2 sárgarépa
•1 hagyma
•2 szelet zeller
•1 zöldpaprika
•1 paradicsom
•1 gerezd fokhagyma
•bors
•petrezselyemzöld
•fűszerpaprika
•bors
A húst, a zellert, a gombát kockára vágom a hagymát apróra, a zöldségeket karikára. A hagymát kevés zsíron kicsi vízzel üvegesre párolom, sózom, borsozom. Félrehúzom a tűzről, pirospaprikát teszek bele és a húst hozzáadom. Fehéredésig párolom a húst, hozzáadom a fokhagymát, és még egy kis vizet öntök hozzá. Amikor a hús félig megpuhult a zöldségeket hozzáadom: sárgarépa, gomba, zeller, zöldpaprika, paradicsom. Felöntöm vízzel és körülbelül még 30 percig főzöm. Friss petrezselyemmel megszórom a levest tálaláskor.
Leves A zöldségeket megpucoljuk, felvágjuk egyforma kis hasábokra. Egy kanál olajon elkezdjük dinsztelni a zöldségeket puhulás sorrendjében. (Ha folyamatosan tisztítjuk, darabolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a zöldségeket és daraboljuk apróra (a répát karikákra) őket. A répákat kapassuk meg a kókuszolajon (ez adja meg a szép színt), majd tegyük hozzá a többi zöldséget is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a zöldségeket, és ízlés szerint vágd nagyobb darabokra. A nyakat alaposan mosd át, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, habozd le. Rakd bele a paprikát, a hagym...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tyúkhúst feldaraboljuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és a fűszereket, majd sózzuk. Ki...
Elkészítési idő: 3 óra legalább Nehézség: Közepes