Eddig a gulyásleves krumpli nélkül elképzelhetetlen volt, de a krumplit zabkorpából készült galuskával helyettesíthetjük. Én enélkül készítem és így is nagyon finom.
Hozzávalók
•40 dkg sertéscomb
•5 szem gomba
•2 sárgarépa
•1 hagyma
•2 szelet zeller
•1 zöldpaprika
•1 paradicsom
•1 gerezd fokhagyma
•bors
•petrezselyemzöld
•fűszerpaprika
•bors
A húst, a zellert, a gombát kockára vágom a hagymát apróra, a zöldségeket karikára. A hagymát kevés zsíron kicsi vízzel üvegesre párolom, sózom, borsozom. Félrehúzom a tűzről, pirospaprikát teszek bele és a húst hozzáadom. Fehéredésig párolom a húst, hozzáadom a fokhagymát, és még egy kis vizet öntök hozzá. Amikor a hús félig megpuhult a zöldségeket hozzáadom: sárgarépa, gomba, zeller, zöldpaprika, paradicsom. Felöntöm vízzel és körülbelül még 30 percig főzöm. Friss petrezselyemmel megszórom a levest tálaláskor.
Az összekockázott hagymát kevés Rama-n megfonnyasztom, hozzáadom a burgonyát és a fokhagymát és kissé együtt párolom. Ehhez jön a kukorica, amivel szintén együtt párolom, s ha elfő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről. 2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. 2. Amikor a hagyma zsírjára pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz