2 db tojás
12 dkg búzadara
1 csipet só
ízlés szerint apróra vágott petrezselyem, bors
1 csapott evőkanál búzadara kb 1 dkg.
A tojásokat habosra keverjük egy csipet sóval. A grízt belekeverjük és egy ideig letakarva állni hagyjuk. Forró vízbe szaggatjuk és utána lassú tűznél főzzük készre.
Számtalan receptet kipróbáltam és néha véletlenül sikerült is. Legtöbbször keményre sikerült vagy elúszott a vízben. Sosem mertem a levesbe főzni. Gizikéjé eddig még bejött. :)
A szokásos módon pörköltet csináltam sűrű szafttal. Mikor már félig puha a hús,tettem hozzá felkockázott sárgarépát,krumplit,zellert,zöldség zöldjét . A kívánt mennyiségig felöntö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom. A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk és dinsztelni tesszük 2 kanál olajban, majd rádobjuk a felkockázott húst és a felaprított zöldségeket. Kevergetve, párolgatva puhítjuk, majd felöntjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan fe...
Elkészítési idő: főzés: 20 perc Nehézség: Könnyű