2 db tojás
12 dkg búzadara
1 csipet só
ízlés szerint apróra vágott petrezselyem, bors
1 csapott evőkanál búzadara kb 1 dkg.
A tojásokat habosra keverjük egy csipet sóval. A grízt belekeverjük és egy ideig letakarva állni hagyjuk. Forró vízbe szaggatjuk és utána lassú tűznél főzzük készre.
Számtalan receptet kipróbáltam és néha véletlenül sikerült is. Legtöbbször keményre sikerült vagy elúszott a vízben. Sosem mertem a levesbe főzni. Gizikéjé eddig még bejött. :)
1. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk. 2. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst. 3. Fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa húst a csonttal együtt kis darabokra vágom, a hagymát felaprítom, a zöldséget egyforma kis hasábokra vagdosom. A tárkonyt finomra metélem. Elkészítése: a margarint felforrósít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA wakamet beáztatjuk 3-4 percre, a kombut kb 20 percig állni hagyom vízben.A tofut felkockázom. A snidlinget, petrezselymet aprítom. A póréhagymát ovális szeletekre vágom.A vizet f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon lepirítjuk a pulykamellet, amit kockákra vágtunk fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a felkockázott hagymát, és a hússal együtt tovább pirítjuk. Rádobjuk a szeletekr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű