3 db cékla (nagyobb)
2 közepes db újhagyma
1.5 l alaplé
2 dl tejföl
1 lime-ból nyert limelé (vagy citromlé)
római kömény ízlés szerint (őrölt)
koriander ízlés szerint (őrölt)
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és forró sütőben sütjük.
Még melegen gumikesztyűben meghámozzuk, és felkockázzuk.
Elővesszük a turmixgépet. Beletesszük a céklát, felöntjük kb. 3/4 liter forró alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, a római köménnyel, a korianderrel, a citromlével, ízlés szerint belevagdosunk petrezselymet, és indulhat a turmixolás.
Amikor teljesen sima a leves, hozzáöntjük a maradék alaplevet (vigyázzunk, hogy ne töltsük túl a turmixot!), és még pár másodpercig keverjük a géppel.
Leveses tálba öntjük az egészet. Megtisztítunk, majd félbevágunk két újhagymát, és a forró levesbe tesszük, hadd adja át az ízét. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Tálalás előtt kihalásszuk belőle a hagymákat, hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is összeturmixoljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
A csontot hideg vízzel mosd át, tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel annyi hideg vízzel, ami ellepi. Tedd bele az ecetet és a fűszereket is – a só kivételével -, és kezdd el kis lá...
Elkészítési idő:Turmixba teszem a petrezselymet meg az ubit és összetöröm. Közben a vajat kevés fokhagymával lepirítom...(épp csak illata legyen, nehogy megégjen!)...a fokhagymához pici lisztet a...
Elkészítési idő: 1 óraA vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket. Tovább párolju...
Elkészítési idő: 2 óra