Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Jókai bab leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg tarkabab
15 dkg tisztított sárgarépa
15 dkg tisztított fehérrépa
10 dkg tisztított zeller
5 dkg tisztított vöröshagyma
10 dkg zsír (vagy étolaj)
10 dkg liszt
50 dkg debreceni kolbász
50 dkg sertéscsülök (én sonkát tettem bele)
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
2 l csontlé (húsleveskockával helyettesíthető)

kalocsai csemege fűszerpaprika
(ecet)
tejföl

Elkészítés:


A babot egy napig áztatjuk. (A sonkát is érdemes áztatni, a túlzottan sós íz tönkreteheti ételünket.) A babot, sonkát babérlevéllel, fokhagymával együtt feltesszük főni, kb. egy óra múlva a megtisztított zöldségeket feldaraboljuk, a debreceni kolbászt karikákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Ízlés szerint, húsleveskockával ízesíthetjük.
Híg hagymás, pirospaprikás rántással felengedjük, csipetkével tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel díszítjük.

Jókai bab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Péter
Húsvéti sonkaleves
Húsvéti sonkaleves

A füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhu...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyors húsleves kuktában csirkeszárnyból (Sóbors)
Gyors húsleves kuktában csirkeszárnyból (Sóbors)

A recept nagyon egyszerű: mindent beleteszek a kuktába. Hideg vizet öntök rá, és felforralom. Amikor rotyog, lefedem, és nagyon alacsonyra veszem a lángot. Egy óra múlva ránézek, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges brokkoli leves
Zöldséges brokkoli leves

A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, és tetszőlegesre szeljük. A pórét felkarikázzuk. Vajon félpuhára pároljuk, majd meghintjük a liszttel. Vízzel felengedjük (kb. 3/4 liter)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Daragaluska leves
Daragaluska leves

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk