Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Jókai bab leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg tarkabab
15 dkg tisztított sárgarépa
15 dkg tisztított fehérrépa
10 dkg tisztított zeller
5 dkg tisztított vöröshagyma
10 dkg zsír (vagy étolaj)
10 dkg liszt
50 dkg debreceni kolbász
50 dkg sertéscsülök (én sonkát tettem bele)
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
2 l csontlé (húsleveskockával helyettesíthető)

kalocsai csemege fűszerpaprika
(ecet)
tejföl

Elkészítés:


A babot egy napig áztatjuk. (A sonkát is érdemes áztatni, a túlzottan sós íz tönkreteheti ételünket.) A babot, sonkát babérlevéllel, fokhagymával együtt feltesszük főni, kb. egy óra múlva a megtisztított zöldségeket feldaraboljuk, a debreceni kolbászt karikákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Ízlés szerint, húsleveskockával ízesíthetjük.
Híg hagymás, pirospaprikás rántással felengedjük, csipetkével tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel díszítjük.

Jókai bab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Petra
Karfiolleves
Karfiolleves

1. A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. 2. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. 3. A répá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Zöldséges karfiolleves
Zöldséges karfiolleves

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát, a szárzellert, a gombát és a zöldbabot megtisztítjuk, a répát és a zellert felkarikázzuk, a gomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
A 11 kedvenc téli leves!
A 11 kedvenc téli leves!

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsolt
Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves

A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk