40 dkg tarkabab
15 dkg tisztított sárgarépa
15 dkg tisztított fehérrépa
10 dkg tisztított zeller
5 dkg tisztított vöröshagyma
10 dkg zsír (vagy étolaj)
10 dkg liszt
50 dkg debreceni kolbász
50 dkg sertéscsülök (én sonkát tettem bele)
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
2 l csontlé (húsleveskockával helyettesíthető)
só
kalocsai csemege fűszerpaprika
(ecet)
tejföl
A babot egy napig áztatjuk. (A sonkát is érdemes áztatni, a túlzottan sós íz tönkreteheti ételünket.) A babot, sonkát babérlevéllel, fokhagymával együtt feltesszük főni, kb. egy óra múlva a megtisztított zöldségeket feldaraboljuk, a debreceni kolbászt karikákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Ízlés szerint, húsleveskockával ízesíthetjük.
Híg hagymás, pirospaprikás rántással felengedjük, csipetkével tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel díszítjük.
Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanálnyi felhevített olajon, közepes lángon, pirítsuk aranybarnára. Eközben mossuk meg a sertéscombot, és vágjuk kis kockákra. Adjuk hagymához, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és megfonnyasszuk rajta az újhagymát. Hozzáadjuk a burgony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Az átmosott, lecsepegtetett levesaprólékot tedd fel főni egy nagy levesesfazékban közepes lángon, bőséges vízben. • Ha felforrt, és van habja, azt szedd le róla, és tedd bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-A zsíron dinsztelni kezdjük a finomra aprított hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket: a karalábét, a burgonyát, a paradicsomot, valamint a felszeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű