Családireceptkönyv.hu

Jókai bab leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg tarkabab
15 dkg tisztított sárgarépa
15 dkg tisztított fehérrépa
10 dkg tisztított zeller
5 dkg tisztított vöröshagyma
10 dkg zsír (vagy étolaj)
10 dkg liszt
50 dkg debreceni kolbász
50 dkg sertéscsülök (én sonkát tettem bele)
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
2 l csontlé (húsleveskockával helyettesíthető)

kalocsai csemege fűszerpaprika
(ecet)
tejföl

Elkészítés:


A babot egy napig áztatjuk. (A sonkát is érdemes áztatni, a túlzottan sós íz tönkreteheti ételünket.) A babot, sonkát babérlevéllel, fokhagymával együtt feltesszük főni, kb. egy óra múlva a megtisztított zöldségeket feldaraboljuk, a debreceni kolbászt karikákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Ízlés szerint, húsleveskockával ízesíthetjük.
Híg hagymás, pirospaprikás rántással felengedjük, csipetkével tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel díszítjük.

Jókai bab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Jókai bableves
Jókai bableves

Előző este hideg vízbe beáztattam a babot. Másnap a zöldségeket megtisztítom. A répákat és a kolbászt felkarikázom, a hagymát finomra vágom. Egy fazékba felteszem főni a csontot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Paradicsomleves
Paradicsomleves

Kevés olajon elkészítjük a rántást, majd felöntjük paradicsomlével, ha szükséges vízzel hígítjuk. Mehet hozzá a só, cukor. 15-20 perc alatt készre főzzük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karibi édesburgonya leves sült csípős garnélával - p
Karibi édesburgonya leves sült csípős garnélával - p

Egy fazékban melegítsd fel a zsírt, dinszteld meg a vöröshagymát. Amikor a hagyma megpuhult, add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és még 1-2 percig dinszteld. Add hozzá a fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk