15 dkg répa
fél fej hagyma
3 főtt tojás
1,5 dkg vaj
1,5 kanál liszt
1,25 l víz
1,5 leveskocka
2,5 ek mustár
fél citrom leve
1 dl tejszín
apróra vágott snidling
A répát lereszeljük a finomfogú reszelőn, majd ugyan ezen a hagymát és a tojást is.
A vajból és 0,5 ek réteslisztből rántást készítünk.
A vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, a tojást, répát, hagymát, mustárt, citromlét. Jól összeforraljuk.
1 ek lisztből és a tejszínből habarást készítünk, megszórjuk borssal és snidlinggel, felforraljuk és kész.
Melegítsük fel a lábast, benne az olajat, adjuk hozzá a vajat, és amikor elolvadt, szórjuk bele a hagymát. Kavarjuk át, és néha megkavarva 5-8 percig pirítsuk közepes lángon. Adju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szárnyakat lábosba tesszük, és felöntjük hideg vízzel, majd közepes lángon melegíteni kezdjük. Közben megpucoljuk a zöldségeket, és egyforma méretűre feldaraboljuk az összeset....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymákat megpucoljuk, majd fokhagymapréselőn áttörjük őket. Egy fazékban, 2-3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a fokhagymákat, majd rászórunk 3 evőkanál lisztet, végül felön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szarvashúst gondosan megtisztítjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd egy nagyobb lábasban a hússal együtt megpirítjuk a felforrósított olajon. Megsózzuk, majd ann...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű