15 dkg répa
fél fej hagyma
3 főtt tojás
1,5 dkg vaj
1,5 kanál liszt
1,25 l víz
1,5 leveskocka
2,5 ek mustár
fél citrom leve
1 dl tejszín
apróra vágott snidling
A répát lereszeljük a finomfogú reszelőn, majd ugyan ezen a hagymát és a tojást is.
A vajból és 0,5 ek réteslisztből rántást készítünk.
A vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, a tojást, répát, hagymát, mustárt, citromlét. Jól összeforraljuk.
1 ek lisztből és a tejszínből habarást készítünk, megszórjuk borssal és snidlinggel, felforraljuk és kész.
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A babot előző éjszaka beáztatjuk. Felhasználás előtt leöntjük a levét. 2. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg az olajon, adjuk hozzá a savanyú káposztát és a felkockázo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat 1 órát lassú tűzön. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a pet...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA karalábét és a krumplit kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk. Egy lábasban olajon előbb a hagymákat megdinszteljük, majd beletesszük a karalábét és a krumplit is, rövid ideig pá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű