2 db karalábé
2 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1.25 L víz
200 ml tejföl (12%-os)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
A karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem elég a delikát. Fedővel lefedjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek elkészítjük a habarást. A tejfölhöz adjuk a lisztet és simára keverjük.
A levéből hozzáadunk, 1 merőkanál levet elkeverjük, és a levesbe csurgatjuk.
Forralunk rajta egyet és kész.
Galuskát szaggathatunk bele, a habarás előtt.
A májat külön vízben megfőzöm, 2-3 percig forralom, csap alatt lemosom, majd mehet a végén a levesbe, az utolsó 10 percben Felteszem a vízbe a húsokat. Lehabozás után: hagyma,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű- Puhítsuk kb. 5 percig 1,5 ek.olajon és 1 ek. margarinon a felkockázott hagymát, majd dobjuk hozzá a zöldségeket. Kb.10 percig süssük együtt őket. Ez után jöhet az alaplé – ebben...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk. Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a fűszereket, a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót kifejtjük, a répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A hagymát, répákat és a borsót betesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű