fél kg sertéscomb
néhány sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
pirospaprika
só
2 fej hagyma
kevés zsiradék
őrölt feketebors
2-3 babérlevél
fél kg burgonya
A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, beleszórom a sertéscomb-kockákat, majd folyamatos kevergetés mellett átpirítom kicsit őket. Felöntöm egy kis vízzel és pirospaprikával ízesítem, majd 2-3 babérlevelet is teszek a levesbe.
Fél óra főzés után pótlom az elforrt vizet, sózom és borsozom a levest. Közben megpucolom a sárgarépát és a petrezselyem gyökért is, majd a sárgarépát felkarikázom, a petrezselymet hasábokra vágom. A burgonyát megpucolom és felkockázom.
Amint a hús már majdnem megfőtt, a leveshez adom a sárgarépát, a petrezselymet és a burgonyát is. Puhára főzöm a zöldségeket és kész is a krumpligulyás.
Egy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat megforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk az összezúzott fokhagymát, és néhány percig lassú tűzön pirítjuk, amíg szép aranyszínűre pirul. Ekkor rádobjuk az apróra vágott pet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst jól megmossuk, majd feltesszük főni. A képződő habot leszedjük, majd beletesszük a tisztított, feldarabolt zöldségeket, fűszereket. A levest megsózzuk, és lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes