menu

Családireceptkönyv.hu

KRUMPLIGULYÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg sertéscomb
néhány sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
pirospaprika

2 fej hagyma
kevés zsiradék
őrölt feketebors
2-3 babérlevél
fél kg burgonya

Elkészítés:


A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, beleszórom a sertéscomb-kockákat, majd folyamatos kevergetés mellett átpirítom kicsit őket. Felöntöm egy kis vízzel és pirospaprikával ízesítem, majd 2-3 babérlevelet is teszek a levesbe.
Fél óra főzés után pótlom az elforrt vizet, sózom és borsozom a levest. Közben megpucolom a sárgarépát és a petrezselyem gyökért is, majd a sárgarépát felkarikázom, a petrezselymet hasábokra vágom. A burgonyát megpucolom és felkockázom.
Amint a hús már majdnem megfőtt, a leveshez adom a sárgarépát, a petrezselymet és a burgonyát is. Puhára főzöm a zöldségeket és kész is a krumpligulyás.

KRUMPLIGULYÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves

A hagymát apró kockára vágjuk és vajon megdinszteljük. Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a fűszereket és a babérlevelet. 1-2 percig ezzel is dinszeljük. A burgonyát...

Elkészítési idő: 35perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Narancsos sütőtökkrémleves
Narancsos sütőtökkrémleves

Elkészítés 190 C fokon 45-50 perc alatt a sütőben puhára sütjük a sütőtököt. Amíg sül, a vajon puhára pároljuk a felaprított hagymát a kakukkfűvel, amikor már üvegesre puhult...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gölödin leves
Gölödin leves

1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. 2. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, a szétnyomott fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Zöldborsókrémleves
Zöldborsókrémleves

Egy fazékban megforrósítunk 2 evőknál olajat, majd 20 dkg zöldborsót hirtelen megpirítunk rajta. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és ráöntjük a levest. Főzzük 15 percig, amíg a borsó meg n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk