menu

Családireceptkönyv.hu

KRUMPLIGULYÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg sertéscomb
néhány sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
pirospaprika

2 fej hagyma
kevés zsiradék
őrölt feketebors
2-3 babérlevél
fél kg burgonya

Elkészítés:


A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, beleszórom a sertéscomb-kockákat, majd folyamatos kevergetés mellett átpirítom kicsit őket. Felöntöm egy kis vízzel és pirospaprikával ízesítem, majd 2-3 babérlevelet is teszek a levesbe.
Fél óra főzés után pótlom az elforrt vizet, sózom és borsozom a levest. Közben megpucolom a sárgarépát és a petrezselyem gyökért is, majd a sárgarépát felkarikázom, a petrezselymet hasábokra vágom. A burgonyát megpucolom és felkockázom.
Amint a hús már majdnem megfőtt, a leveshez adom a sárgarépát, a petrezselymet és a burgonyát is. Puhára főzöm a zöldségeket és kész is a krumpligulyás.

KRUMPLIGULYÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
HÚSGOMBÓC LEVES
HÚSGOMBÓC LEVES

A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A répákat karikázd fel, a zellert és a krumplit darabold fel. Hevíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd rajta a zöldségeket két-három percig, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

Videó szerint

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Zöldbabos sertésragu leves
Zöldbabos sertésragu leves

• Elkészítése: • Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk