menu

Családireceptkönyv.hu

KRUMPLIGULYÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg sertéscomb
néhány sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
pirospaprika

2 fej hagyma
kevés zsiradék
őrölt feketebors
2-3 babérlevél
fél kg burgonya

Elkészítés:


A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, beleszórom a sertéscomb-kockákat, majd folyamatos kevergetés mellett átpirítom kicsit őket. Felöntöm egy kis vízzel és pirospaprikával ízesítem, majd 2-3 babérlevelet is teszek a levesbe.
Fél óra főzés után pótlom az elforrt vizet, sózom és borsozom a levest. Közben megpucolom a sárgarépát és a petrezselyem gyökért is, majd a sárgarépát felkarikázom, a petrezselymet hasábokra vágom. A burgonyát megpucolom és felkockázom.
Amint a hús már majdnem megfőtt, a leveshez adom a sárgarépát, a petrezselymet és a burgonyát is. Puhára főzöm a zöldségeket és kész is a krumpligulyás.

KRUMPLIGULYÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Lebbencsleves
Lebbencsleves

A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűrő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csirkebecsinált
Csirkebecsinált

1. A vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket. 2. Tovább pároljuk...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
MÁJGOMBÓCLEVES
MÁJGOMBÓCLEVES

A májgombóc leves elkészítéséhez az alaplé hozzávalóit megtisztítjuk, kissé összevágjuk, fazékba töltjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és legalább 1 óra 20 percen keresz...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Orja leves
Orja leves

1. A húsos csontot hideg vízben (kb. 3 liter) feltesszük főni. Amikor összegyűlik a tetején a hab, azt leszedjük, és a levest befűszerezzük.Egy órán át lassú tűzön (épp csak gyöngy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk