500 g sertéshús (nálam lapocka, de lehet comb is)
1 üveg zöldbab (lehet friss kb. 400 g)
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál házi ételízesítő
1 evőkanál petrezselyem
só, pirospaprika
1 kisdoboz tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
2 tojás
liszt
Az apróra vágott hagymát egy kis zsíron megdinszteljük.
A felkockázott húst rádobjuk és fehéredésig kevergetjük.
Pirospaprikával, sóval, házi ételízesítővel fűszerezzük.
1-2 dl vízzel felöntjük és forrás után, takarékra vesszük és hagyjuk fedő alatt puhulni a húst.
Közben a sárgarépákat megpucoljuk, hosszába négyfelé vágjuk, majd feldaraboljuk. A fehérrépát nagyobb darabokra vágjuk, hogy aki nem szereti az könnyedén ki tudja venni a levesből.
Mikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a répákat és annyi vizet, hogy ellepje, majd együtt tovább pároljuk.
Mikor már puha minden, hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot és még annyi vizet, hogy a galuska is beleférjen majd. Utánaízesítjük még, ha kell és a szárított petrezselymet is beleszórjuk. Ha friss petrezselyemmel dolgozunk akkor elég a már kész levesbe szórni.
A tejfölt kikeverjük az 1 púpozott evőkanál liszttel. A forró leves levéből merünk hozzá egy merőkanállal és szépen elkeverjük, a hőkiegyenlítés miatt, majd így öntjük a levesbe, folytonos keverés mellett.
Pár percig még főzzük.
2 tojásból és lisztből sűrű krémes masszát keverünk, majd egy kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
Jó étvágyat!
Megpirítjuk az olaj felében az apróra vágott vöröshagymát. A kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megborsozzuk, megsózzuk, meghintjük majorannával és finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel. A burgonyagombóc hozzávalóiból...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a feldarabolt húst. Mikor a hús félig megfőtt, a babot is beletesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütni való méretű, vagyis kicsit kövérkésebb csirkéből készítsük. (Ez a méret tisztított állapotban 1,5 kg-nál kezdődik. A tyúk túl erős ízű, abból ragulevest ne készítsünk.) Az eg...
Elkészítési idő: 60 - 120 perc Nehézség: Könnyű