500 g sertéshús (nálam lapocka, de lehet comb is)
1 üveg zöldbab (lehet friss kb. 400 g)
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál házi ételízesítő
1 evőkanál petrezselyem
só, pirospaprika
1 kisdoboz tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
2 tojás
liszt
Az apróra vágott hagymát egy kis zsíron megdinszteljük.
A felkockázott húst rádobjuk és fehéredésig kevergetjük.
Pirospaprikával, sóval, házi ételízesítővel fűszerezzük.
1-2 dl vízzel felöntjük és forrás után, takarékra vesszük és hagyjuk fedő alatt puhulni a húst.
Közben a sárgarépákat megpucoljuk, hosszába négyfelé vágjuk, majd feldaraboljuk. A fehérrépát nagyobb darabokra vágjuk, hogy aki nem szereti az könnyedén ki tudja venni a levesből.
Mikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a répákat és annyi vizet, hogy ellepje, majd együtt tovább pároljuk.
Mikor már puha minden, hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot és még annyi vizet, hogy a galuska is beleférjen majd. Utánaízesítjük még, ha kell és a szárított petrezselymet is beleszórjuk. Ha friss petrezselyemmel dolgozunk akkor elég a már kész levesbe szórni.
A tejfölt kikeverjük az 1 púpozott evőkanál liszttel. A forró leves levéből merünk hozzá egy merőkanállal és szépen elkeverjük, a hőkiegyenlítés miatt, majd így öntjük a levesbe, folytonos keverés mellett.
Pár percig még főzzük.
2 tojásból és lisztből sűrű krémes masszát keverünk, majd egy kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
Jó étvágyat!
1. A húst leöblítjük, a csont közepén lévő velőt bedörzsöljük sóval, hogy fövés közben ki ne pottyanjon. 2. Felöntjük 3 liter hideg vízzel, felforraljuk, első habját leszedjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A kisebb rózsákat félretesszük levesbetétnek. Egy edényben a nagyobb karfiol rózsákat belehelyezzük és annyi alaplével öntsük fel, amennyi e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fejtett babot 1 éjszakára beáztatjuk. A vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a felaprított paradicsomot, a szeletelt fokhagymát és felaprított zöldségeket, a burgonya kivételév...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű