egy csirke aprólékja
40 dkg alma (2 db)
1 dl tejföl
1 ek liszt
só
cukor ízlés szerint
A csirkeaprólékot tisztítjuk, majd sós, 2 liter hideg vízben feltesszük főni.
Amikor az aprólék már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt almát. Lehetőleg ne szétfövő fajtát.
Mikor a hús is és az alma is megpuhult, besűrítjük a levest: a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a leveshez adjuk, ezután még egyszer felforraljuk.
A kész levest cukorral ízesítjük még ízlés szerint.
Egy lábosban zsírt hevítek, majd rádobom a tápióka keményítőt és folytonos keverés közben rántást készítek vele. Nem fog úgy megszíneződni mint a hagyományos liszt, ezért a színére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészítései folyamatok két fázisból állnak: először is a lencsét egy bő fél napra beáztatjuk, hogy puha legyen és megszívja magát. Második körben a szalonnát, a zöldségeket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A pórét tisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A vajat az olajjal fazékban hevítjük, beleszórjuk a pórét, fonnyasztjuk. Belereszeljük a fokhagymát, 1-2 percig...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Apróra vágott hagymát kis olívaolajon megpuhítjuk, megszórjuk paprikával. 2. Rádobjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, répát, fokhagymát és összekeverjük. 3. Felöntjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű