egy csirke aprólékja
40 dkg alma (2 db)
1 dl tejföl
1 ek liszt
só
cukor ízlés szerint
A csirkeaprólékot tisztítjuk, majd sós, 2 liter hideg vízben feltesszük főni.
Amikor az aprólék már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt almát. Lehetőleg ne szétfövő fajtát.
Mikor a hús is és az alma is megpuhult, besűrítjük a levest: a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a leveshez adjuk, ezután még egyszer felforraljuk.
A kész levest cukorral ízesítjük még ízlés szerint.
A brokkolit egy kisebb lábosban felöntjük vízzel, és sóval ízesítve feltesszük főzni. Mi egy kanálnyi házi készítésű ételízesítőt is tettünk bele, amelyben apróra összevágott zelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágva kisütjük. Utána a zsírt leszűrjük, benne zsemleszínűre pirítjuk az összetördelt lebbencstésztát és az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk – tűzről...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk. A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű