egy csirke aprólékja
40 dkg alma (2 db)
1 dl tejföl
1 ek liszt
só
cukor ízlés szerint
A csirkeaprólékot tisztítjuk, majd sós, 2 liter hideg vízben feltesszük főni.
Amikor az aprólék már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt almát. Lehetőleg ne szétfövő fajtát.
Mikor a hús is és az alma is megpuhult, besűrítjük a levest: a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a leveshez adjuk, ezután még egyszer felforraljuk.
A kész levest cukorral ízesítjük még ízlés szerint.
Először áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg. Amikor a hagym...
Elkészítési idő:A megtisztított hagymát, a fokhagymát és a burgonyát kockákra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A vaj felét az olívaolajjal közepes lángon felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát...
Elkészítési idő:A sűrített paradicsomot felkeverjük vízzel. A lisztet az olajon picit sütjük, majd felengedjük a paradicsomos vízzel (paradicsomlével), ízesítjük cukorral, csipet sóval, beledobju...
Elkészítési idő: 0,5 óra