menu

Családireceptkönyv.hu

Májgombócleves


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6-8 főre
30 dkg sertésnájkrém(5 kicsi doboz ), 20 dkg sárgarépa, 10 dkg karalábé, 10 dkg petrezselyem, 50 dkg krumpli, 2 evőkanál tyúk vagy kacsazsír,10-12 evőkanál zsemlemorzsa, 5 db tojás,2 evőkanál étolaj, 1kisfej hagyma, 2 kávéskanál majoranna, 1 kis csokor zöldpetrezselyem,1 teáskanál só 1/2 kávéskanál őrölt bors, 1 evőkanál ételízesítő, 1 húsleveskocka

Elkészítés:


A zöldségeket megtísztitjuk,és apró kockákra vágjuk. A tyúkzsírt felmelegítjük egy nagy fazékban,beleteszük a zöldségeket és lassú tűzön megpároljuk.
Közben elkészítjük a gombocokat. A májkrémet habosra keverjük a tojással ,a zsemlemorzsával,az apróra vágott petrezselyemmel, a majorannával, 3-4 csipet sóval, és 2 csipet örölt borssal.
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, ha kihűlt,a májkrémes masszához keverjük.Vizes kézzelv kis gombocokat formálunk és egy tálsára rakjuk.
Közben amikor a zöldségek már kicsit megpárolódtak , felönjük 2,5 liter meleg vízzel,beleteszük a kockára vágott krumplit, a húsleveskockát,az ételízíesítőt,a megmaradt sót és borsot. Amikor felforrt a leves, a tüzet mérsékeljük és még 10 percoig főzzük.
A legvégén amikor a krumpli már félig megfőtt, beletesszük a gombocokat és 8-10 percig főzzük.Ha nem elég sós a leves még utánaízesíthetjük.

Májgombócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbab leves
Zöldbab leves

Az olajon a liszttel zsemlye-színű rántást készítek. Leveszem a tűzről, és alaposan elkeverem benne a tejfölt és a Piros Aranyat. Beleteszem a zöldbabot, teszek rá piros törött-pap...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával
Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával

Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a metéltre vágott kelkáposztát. Fűszerezzük. Gyakori keverés közben - kevés csontlét aláöntve - fél...

Elkészítési idő: 1-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tokaji borkrémleves recept
Tokaji borkrémleves recept

A bort vízzel összeöntjük, beletesszük a fűszereket, majd forráspontig hevítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejszínt. A forró bort levessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk