Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Májgombócleves


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6-8 főre
30 dkg sertésnájkrém(5 kicsi doboz ), 20 dkg sárgarépa, 10 dkg karalábé, 10 dkg petrezselyem, 50 dkg krumpli, 2 evőkanál tyúk vagy kacsazsír,10-12 evőkanál zsemlemorzsa, 5 db tojás,2 evőkanál étolaj, 1kisfej hagyma, 2 kávéskanál majoranna, 1 kis csokor zöldpetrezselyem,1 teáskanál só 1/2 kávéskanál őrölt bors, 1 evőkanál ételízesítő, 1 húsleveskocka

Elkészítés:


A zöldségeket megtísztitjuk,és apró kockákra vágjuk. A tyúkzsírt felmelegítjük egy nagy fazékban,beleteszük a zöldségeket és lassú tűzön megpároljuk.
Közben elkészítjük a gombocokat. A májkrémet habosra keverjük a tojással ,a zsemlemorzsával,az apróra vágott petrezselyemmel, a majorannával, 3-4 csipet sóval, és 2 csipet örölt borssal.
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, ha kihűlt,a májkrémes masszához keverjük.Vizes kézzelv kis gombocokat formálunk és egy tálsára rakjuk.
Közben amikor a zöldségek már kicsit megpárolódtak , felönjük 2,5 liter meleg vízzel,beleteszük a kockára vágott krumplit, a húsleveskockát,az ételízíesítőt,a megmaradt sót és borsot. Amikor felforrt a leves, a tüzet mérsékeljük és még 10 percoig főzzük.
A legvégén amikor a krumpli már félig megfőtt, beletesszük a gombocokat és 8-10 percig főzzük.Ha nem elég sós a leves még utánaízesíthetjük.

Májgombócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyömbéres sütőtök krémleves
Gyömbéres sütőtök krémleves

Pucold meg a tököt és kockázd fel. Kevés olajon párold üvegesre a hagymát, majd tedd rá a tököt. Párold át kicsit a tököt, s amikor elkezd puhulni, öntsd fel vízzel (ha alaposan el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi tárkonyos húsgombócleves
Erdélyi tárkonyos húsgombócleves

1. A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd alaposan kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Félretesszük. 2. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldbableves kapros-túrós galuskával
Zöldbableves kapros-túrós galuskával

A sárgarépát, a zöldséggyökeret felkarikázzuk, a babot apró darabokra vágjuk. A zöldségeket vajon kissé megpirítjuk, majd vízzel felengedjük, sózzuk. Lassú tűzön félpuhára főzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

Elkészítése: 1. A szeletekre vágott vöröshagymát és a felkarikázott póréhagymát a vajon aranysárgára pirítjuk, majd meghintjük az egészet két evőkanál liszttel, felengedjük a négy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk