menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkehúsleves a la mami


Írta:

Elk. idő: 1,5 h
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirke felsőcomb farrésszel (kb. 1 kg), sárgarépa, zeller, karalábé, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem gyökér, petrezselyem zöldje, levestészta (mi csigatésztát használtunk), 2 gerezd fokhagyma

Fűszerek ízlés szerint:
egész bors, lestyán, só, egy kis vegeta, 1 kisebb babérlevél (ez a titkos fűszer, amit elősször próbáltunk), 1/2 ek. Erős Pista

Elkészítés:


A megmosott húst hideg vízbe tesszük. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, épp csak gyöngyözzön kb 1 órát főzzük, hogy a hús és a zöldség megpuhuljon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
Ha a kész levest nem akarjuk leszűrni, akkor kanállal (szűrőkanál) óvatosan le lehet szedni a habot a tetejéről.

Csirkehúsleves a la mami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkehúsleves a la mami
Csirkehúsleves a la mami

A megmosott húst hideg vízbe tesszük. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, épp csak gyöngyözzön kb 1 órát főzzü...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Gulyás leves
Gulyás leves

A húst 2cm-s kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, a paradicsomot,a zöld paprikát, és pici vízzel felengedjük. Egyet forr,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolkrémleves sonkával
Karfiolkrémleves sonkával

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük és apró darabokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a zellerszárakat vékonyra szeleteljük....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. 2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. 3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk