1 kis fej /40-50 dkg/ kelkáposzta
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 szem közepes méretű krumpli
4-5 gerezd fokhagyma
5 dkg rizs
1 pár virsli
2 liter víz
tejföl
fűszerek:
majoranna, őrölt bors és kömény, ételízesítő, só
a rántáshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
piros paprika
A kelkápit szeletekre vágom, majd egy edényben a vízzel felteszem főni.
Hozzáadom a karikára vágott répákat és a fűszereket, fokhagymát majd 15 perc múlva a rizst és a kockára vágott krumplit.
Újabb 15 perc után beleteszem a karikára vágott virslit és közben elkészítem a rántást, majd hozzáadom a leveshez.
Nem mindenki kedveli tejfölösen, ezért a tejfölt csak az asztalra készítem tálaláskor.
A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap 2 liter hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet. Miután felforrt, közepes lángon 20 percig főzzük a bab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsiradék, liszt, köménymag (pár szem) és pirospaprikával zsemleszínű rántást készítek. Felengedem vízzel, teszek bele kicsi ételízesítőt, (ha kell még akkor sót) ételízesítő sós. A...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűGombóc A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd főzzük puhára enyhén sós vízben. Amikor a krumpli puhára főtt, szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű