1 házi csirke alsó, felső combjai, mellehúsa, szárnyai, zúzája (erdetileg 2 kg csírkét ír a recept)
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller)
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg burgonya (eredeti receptben 70 dkg)
4 zöld paprika
5 hámozott paradicsom
2 cikk fokhagyma
só
fél kávéskanál köménymag
fél kávéskanál pirospaprika
olaj
a csipetkéhez
fél csésze liszt
1 tojás
pici só
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, egy teatojásban hozzáadjuk a köménymagot, a feldarabolt csirkét, megsózzuk, összekeverjük, és fedő alatt pároljuk.
Közben a sárgarépát,a petrezselymet, a zellert kis kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, és megpároljuk. Ha a csirke puhulni kezd hozzáadjuk a gerezdekre vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, az egyforma kis kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a zöldséget a levével együtt, majd addig főzzük, míg a burgonya és a csirke megpuhul.
Közben összegyúrjuk a csipetkét, és legvégül a gulyás tetejére csipegetjük.
Karikára vágott zöld paprikával tálaljuk.
Apró kockára vágjuk a szalonnát, és kiolvasztjuk. Én általában egy nagyobb fazékkal készítek. A kiolvasztott szalonnára mehet az apróra vágott vöröshagyma, amit üvegesre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a húst előkészítjük, feldaraboljuk. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Hozzáadjuk a báránycombot, a fok...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. 2. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit. 2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz