Családireceptkönyv.hu

SZEGEDI CSIRKEGULYÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 házi csirke alsó, felső combjai, mellehúsa, szárnyai, zúzája (erdetileg 2 kg csírkét ír a recept)
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller)
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg burgonya (eredeti receptben 70 dkg)
4 zöld paprika
5 hámozott paradicsom
2 cikk fokhagyma

fél kávéskanál köménymag
fél kávéskanál pirospaprika
olaj
a csipetkéhez
fél csésze liszt
1 tojás
pici só

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, egy teatojásban hozzáadjuk a köménymagot, a feldarabolt csirkét, megsózzuk, összekeverjük, és fedő alatt pároljuk.
Közben a sárgarépát,a petrezselymet, a zellert kis kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, és megpároljuk. Ha a csirke puhulni kezd hozzáadjuk a gerezdekre vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, az egyforma kis kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a zöldséget a levével együtt, majd addig főzzük, míg a burgonya és a csirke megpuhul.
Közben összegyúrjuk a csipetkét, és legvégül a gulyás tetejére csipegetjük.
Karikára vágott zöld paprikával tálaljuk.

SZEGEDI CSIRKEGULYÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Krumplileves gazdagon
Krumplileves gazdagon

Apró kockára vágjuk a szalonnát, és kiolvasztjuk. Én általában egy nagyobb fazékkal készítek. A kiolvasztott szalonnára mehet az apróra vágott vöröshagyma, amit üvegesre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
"Kéttányéros" palócleves
"Kéttányéros" palócleves

A zöldségeket és a húst előkészítjük, feldaraboljuk. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Hozzáadjuk a báránycombot, a fok...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Zöldbab - Betyár zöldbableves - OK
Zöldbab - Betyár zöldbableves - OK

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. 2. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Marha - Gulyásleves 2 - OK
Marha - Gulyásleves 2 - OK

1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit. 2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk