50 dkg savanyú káposzta,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 ek. zsír,
30 dkg darálthús,
1 tojás,
1 ger. fokhagyma,
2 dl tejföl,
2 tojássárgája,
1 cs. petrezselyemzöld,
só, bors,
1/2 citrom
1. A káposztát az apróra vágott répafélékkel megfuttatjuk a zsíron
2. Felengedjük 2l vízzel, és félpuhára főzzük
Húsgombóc:
1. A húst összegyúrjuk a tojással, a fokhagymával, só, bors.
2. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk,
3. A leveshez adjuk és addig főzzük, míg minden megpuhul.
4. A tejfölből és a 2 tojássárgájából eresztéket készítünk és fokozatosan
a leveshez adjuk.
5. A végén a petr. zöldet. Esetleg a végén kis citromlé.
Paeolit elv alapjan
Készítsd elő a zöldségeket. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikákra. A tököt vágd félbe, szedd ki a magját és vágd kockára. Ha a leggyakrabban kaph...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, majd a felaprított zöldségeket megdinszteljük rajta. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel és felöntjük a kellő mennyiségű vízzel. Ha a zöldség megpuhul...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkehúst, a sóval feltesszük két liter vízben főni. Fél óra múlva hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, majd további 15 perc múlva a zöldborsót. Mikor megpuhult...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...
Elkészítési idő: 1 ó 30 perc Nehézség: Közepes